Košarkaška reprezentacija Srbije drugu nedelju za redom nalazi na prvom mestu najnovijoj liste favorita za zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Kini, koju objavljuje Međunarodna košarkaska federacija (FIBA).

Kao i pre sedam dana, izabranici Aleksandra Ðorđevića zazuzeli su čelnu poziciju ispred selekcija Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Španije.

Razlog zbog kog su košarkaši Srbije i dalje prvi kandidati za zlato, tri dan apre početka šampionata, leži u činjenici da su aktuleni osvajači evropske, svetske i olimpijske srebrne medalje pripremni period završili neporaženi.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Pešić: Želimo pobedu u Kragujevcu

Sa skorom od 10 pobeda iz isto toliko mečeva, Srbija u dobrom i trijumfalnom raspoloženju stiže u Kinu.

Srbija prvi meč na SP igra u Fošanu protiv Angole u subotu od 9.30, a FIBA pravi analogiju sa Svetskim prvenstvom 2002. godine u Indijanapolisu, kada su košarkaši SR Jugoslavije takođe na startu igrali protiv Angole, a na kraju su postali šampioni sveta, kada su u finalu pobedili Argentinu.

Povezana vest:  Čović: Favoriti smo da dobijemo organizaciju kvalifikacija

„Znate šta se dogodilo kada je Jugoslavija 2002. godine otvorila šampionat protiv Angole, zar ne? Podigli su pehar, to se dogodilo“, stoji u objašnjenu na sajtu FIBA.

Na listi prvih deset favorita nalaze se još Francuska, Grčka, Nigerija, Argentina, Litvanija i Brazil.

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta i trajaće do 15. septembra, a Srbija je smeštena u grupu D sa Italijom, Angolom i Filipinima.

Povezana vest:  Zvezda želi pobedu protiv Cibone, uprkos kadrovskim problemima