Selektor košarakaske reprzentacije Srbije Aleksandar Ðorđević, pred meč trećeg kola na Svetskom prvenstvu u Kini protiv Italije, rekao je da se tim spremio za najvažniju utakmicu u ovom trenutku.

U prva dva kola, oba rivala zabeležila su ubedljive pobede protiv Filipina i Angole, pa će meč Srbija – Italija sutra od 13.30 odlučivati o tome ko će biti pobednik grupe D.

„Odradili smo trening oporavka po planu, sa dosta šuteva i nekih naših stvari. Spremamo se za Italiju, najvažniju utakmicu u ovom trenutku, najvažniju u našim karijerama. Sve je jasno. Značiće nam mnogo što smo već igrali dva puta protiv njih. Pobedili smo u oba navrata, ali nijednom ni mi, ni oni nismo bili kompletni. Siguran sam da nas čeka dobra utakmica“, rekao je Ðorđević posle treninga reprezentacije.

Povezana vest:  Trijumf Zvezde pred Kup u Nišu

On je istakao i da znaju kako sutra treba da se igraju protiv Italijana i odakle preti opasnost.

„Mislim da znamo gde treba da ih gađamo. Imamo našu igru, treba da uložimo određenu snagu. Znamo da su izvanredni šuteri, da su u dobroj formi. Otvorili su prvenstvo sjajnom šuterskom serijom. Belineli, Datome, Galinari, Heket, Dela Vale… Svi oni mogu da dodaju kvalitet šutu. Đentile ce nas napasti na nikom postu. Dosta su atletski snažni, ne i toliko visoki. Tražice udvajanjima rešenja na našim centrima… Znamo šta nas čeka. Pohvalio sam igrače posle utakmice za ozbiljnost kojom smo pristupili Filipinima, kao i dva dana pre toga. Pritisak je nešto sa čim svakodnevno živimo. Bilo bi loše da nema tog pritiska, jer onda znači da ne igramo za nešto što nam je jako značajno“, rekao je Ðorđević.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Mega Vizura poražena u Podgorici

Kilini centar srpske reprezentacije Stefan Birčević kaže da u sutrašnjem meču neće biti problema kao Srbija odigra na svom nivou.

„Prva jača utakmica na ovom prvenstvu, jako bitna za nas kako bismo završili kao prvi u grupi, da bismo dočekali tu drugu fazu sa pobedom više koja je jako bitna za plasman u četvrtfinale. Znamo Italiju i šta nas čeka, igrali smo dva puta sa njima. Fizički su jaki, imaju dosta NBA igrača, ali ako mi budemo igrali našu odbranu i timski u napadu mislim da možemo da dođemo do željene pobede“, izjavio je Birčević.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio novi šampion NBA lige