Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević čestitao je Španiji na pobedi i dodao da njegov tim mora da se osvesti.

„Čestitam Španiji, definitivno su bolji tim. Izbacili su nas iz igre. Nismo mogli da sprovedemo naš plan, nismo mogli da odgovorimo na promene odbrane. Nedopustive je da imamo 17 izgubljenih lopti u ovakvoj utakmici. Posle isključenja Jokića vratitli smo se srcem, jakom odbranom, izbacili ih, sjajno su pogadali, ali su naše defanzivne greške bile toliko očigledne. Ne sme to protiv Španije. Iskusan je to tim, sjajni bekovi, fantastični plejmejkeri sa jednim Markom Gasolom, koji je bio ključ. Bili su bolji, skratili su rotaciju i zaslužili su da pobede“, rekao je Ðorđević posle meča.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lebron Džejms postigao 40 poena

Poraz od Španije je prvi koji je Srbija doživela ovog leta, pošto je u pripremnom periodu ostvarila sve trijumfe.

„Iskreno, nije došao u najboljem trenutku, ali ne gubimo fokus. Takmičenje je još tu. Moramo da se osvestimo, da shvatimo da mora da se igra zajedno. Najbolje igramo samo kada delimo loptu, a sada to nismo bili taj tim. Možda su neki igrači hteli da preuzmu individualnu odgovornost, ali to nama ne treba. Moramo da igramo našu košarku koju znamo da igramo“, istakao je selektor.

Srbija je u prvoj četvrtini bila ravnopravan rival, ali je sve krenulo nizbrdo u drugoj deonici.

Povezana vest:  CSKA vodi sa 2:0 protiv Panatinikosa

„U drugoj nije ništa funkcionisalo, samo smo prestali da igramo nasu igru. Previaae smo razmišljali, nismo se opustili, nismo igrali kako igramo. Kada razmišljaš, mnogo si sporiji fizički. Nismo uspeli da odgovorimo. Nekada tajm-aut upali. Protiv drugih timova je upalilo, sada nije. Moramo da dignemo glavu i da idemo napred“.

Meč sa Špancima obeležilo je i isključenje Nikole Jokića u trećem periodu, a Ðorđević je upitan da li će razgovarati sa centrom Denvera.

„Možemo da izgubimo sa njim, ali moraš da ostaneš na terenu i budeš jedan od lidera. Već smo pričali u svlačionici. Nema dugih sastanaka. On zna, on je čvrst momak, voleo bih da sam ga imao na parketu. To nije izgovor što naš najbolji centar nije tu. Možemo da igramo bez svakoga, jer moramo. To je situacija koja mora da se razume i nadam se da se neće više desiti. Ima sjajnu ličnost. Igrači rastu tokom cele karijere, ne samo do jednog trenutka. Oni rastu do poslednjeg dana. Želim da raste, da shvati kako se igra. On je veliko dete, razumeće“, zaključio je Ðorđević.

Povezana vest:  Svetislav Pešić: Smanjiti oscilacije

Srbija će u četvrfinalu igrati protiv Argentine u utorak od 13 sati.