Nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije Žarko Čabarkapa novi je sportski direktor Crvene zvezde.

Kako je saopštio klub sa Malog Kalemegdana, bivši košarkaš Finiksa i Golden Stejta i sportski direktor ABA lige, biće spona između predsednika Nebojše Čovića, celokupnog sportskog dela KK Crvena zvezda i menadžmenta kluba.

Na taj način će Filip Sunturlić kao generalni direktor kluba i Nebojša Ilić kao tim menadžer prvog tima Crvene zvezde, dobiti saradnika zaduženog za kompletna sportska pitanja.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Jovanović: Nismo pronašli ritam, Laško zasluženo slavio

Dodaje se i da će sva trojica usko sarađivati sa trenerom Milanom Tomićem u svakodnevnom radu kluba, a generalni direktor kluba Sunturlić poželo je dobrodošlicu Čabarkapi.

„Očekuje nas mnogo posla, velike stvari i sezona sa mnogo važnih utakmica i događaja za ceo klub. Očekujem da se Žarko brzo kao čovek iz košarke i sjajan poznavalac prilika u evropskoj i regionalnoj košarci, brzo uključi u rad KK Crvena zvezda i donese nove stvari u naš menadžment, a samim tim lakše svi zajedno ispunimo sve ciljeve koji su zacrtani“ rekao je Sunturlić.

Povezana vest:  EVROKUP, Rezultati četvrtog kola i tabela Grupe H Evrokupa

Čabarkapa je rođen 21. maja 1981.godine u Zrenjaninu, osvajač je zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu, a igrao je u NBA ligi za ekipe Sansa i Voriorsa.

Nakon igracke karijere, koju je prerano morao da prekine zbog povrede leđa, radio je na razvoju nove ABA lige u ulozi sportskog direktora.