Bivši trofejni trener Crvene zvezde Ljupko Petrović podneo je ostavku na klupu CSKA iz Sofije, potvrdio je danas bugarski klub.

Petrović, koji je vodio Zvezdu do titule prvaka Evrope 1991. godine, preuzeo je na sebe odgovornost poraz od Beroea (2:1) proteklog vikenda u tamošnjem šampionatu.

„Uprkos pokušajima rukovodstva da ga ubedi da ne žuri sa takvom odlukom, Srbin je bio čvrst u svojoj želji, koja je na kraju i ispoštovana“, navodi se na sajtu kluba i Petroviću poželeo puno uspeha u budućnosti.

Povezana vest:  Manćini: Mi smo najbolje iz Mančestera

Iskusni 72-godišnji trener tako je završio mandat u drugom klubu iz Sofije, posle velikog rivala Levskog u kome je bio dva puta, uz čak tri na klupi Liteksa iz Loveča.

Tokom duge karijere vodio je mnogobrojne klubove poput Vojvodine, sa kojom je senzacionalno došao do titule šampiona Jugoslavije 1989, isto je uradio sa Crvenom zvezdom dve godine kasnije i u istoj osvojio Kup evropskih šampiona u Bariju, a radio je kao trener Espanjola, Penjarola, Olimpijakosa, PAOK-a, Šangaj Šenhue, Peking Guana…

Povezana vest:  Kazorla ostaje u Arsenalu