Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradu od Barselone 73:65 (12:16, 21:20, 24:13, 16:16) u utakmici 4. kola Evrolige.

Zvezda je u bučnom ambijentu hale „Aleksandar Nikolić“ propustila priliku da nanese prvi poraz skupocenom timu Svetislava Pešića u Evroligi, posebno jer je vodila 13 razlike sredinom druge četvrtine nakon serije 17:5 (33:20).

Međutim, baš od tada krenuo je pad u igri izabranika Andrije Gavrilovića, koji je večeras vodio ekipu posle odlaska Milana Tomića, jer su gosti na krilima Nikole Mirotića za samo dva i po minuta otišli na odmor za prihvatljivih – 3 (36:33).

Povezana vest:  Džejms Feldin novi košarkaš Zvezde

U nastavku Katalonci su prelomili meč boljom igrom u drugom delu treće deonice, Mirotiću su se pridružili Beron Dejvis i Kajl Kurik, pa je u poslednju deonicu jedan od favorita za trofej šampiona Evrope ušao osam poena prednosti i olako je zadržao do kraja.

Najefikasniji na utakmici bio je Mirotić sa 21 poenom, pratili su ga Kurik sa 15 i Dejvis sa 14, dok je kod Zvezde jedini dvocifren bio Džejms Gist sa 10.

Povezana vest:  Novi poraz juniorki na EP u Rumuniji

Meč će biti upamćen po povratku centra Crvene zvezde Ognjena Kuzmića, prvom na terenu od saobraćajne nezgode, i ovacijama navijača Mirotiću zbog pomoći Srbima u podizanju domova.

Crveno-beli sa skorom 1-3 u narednom kolu Evrolige gostuju Anadolu Efesu u Istanbulu 29. oktobra.

PHOTO: Miloš Tešić/ATAImages