Trener košarkaša Virtusa iz Bolonje Aleksandar Ðorđević čestitao je Partizanu na pobedi na startu Top 16 faze Evrokupa, ističući da je energetski i igrački bio mnogo bolji tim.

„Čestitam Partizanu, bio je mnogo bolji večeras. U drugom poluvremnu su imali vezane trojke. Gordić, Volden su bili zaigrani, to je bilo teško braniti. Pokušavali smo iz svih oružja. Energija je bila na strani Partizana. Bili su na nivou, energetski i igrački bolji od nas“, rekao je Ðorđević na konferencije za medije posle meča.

Partizan je Virtusu u prvom poluvremenu ubacio 62 poena, a Ðorđević je upitan da prokomenatriše šta je doprinelo tome.

„Mislim da su 62 poena napadačka rapsodija. Partizanovi igrači imali su dobar protok lopte. To je ono gde nismo mogli da odgovorimo na pravi način. Imali smo odbrambene propuste, nismo menatalno spremni za sve ovo što se dešavalo. Pitao sam svoje igrače ko je igrao u Beogradu, samo tri igrača su digla ruku. Ovakav ambijent je dao vetar u leđama igračima Partizanam posebno u drugoj deonici“, rekao je Ðorđević.

Povezana vest:  Murić i Kalinić: Jedva čekamo da počnu dueli

Kaže da je Partizan izgledao fenomenalno, ali da su tome malo doprineli i njegovi igrači.

„Ovakav ambijent čini igrače boljim, atmosfera je nešto na čemu Partizan gradi istoriju. Mi smo ekipa koja retko igra na ovakvim terenima, Partizan je danas bolje igrao u drugoj četrvtinom, tu su nas sa preciznošću šuta dokrajčili“, istakao je Ðorđević.

Povezana vest:  Đorđević precrtao Kravića sa spiska reprezentativaca

Navijači Partizana ovacijama su pozdravili legendarnog plejmejkera, koji im se na tome zahvalio.

„Jedva šam uspeo da suzdrži suze, nisam ovo očekivao, Toliko sam zahvalan i ponosan na odnos koji traje sa Partizanom. Beskrajno hvala. Mi smo odrasli od dece koja se bave sportom i ušli smo u jedan klub, institucijiu, koji nas je napravio ljudima i naučio principima. Odrastao sam čovek, držim se svojih principa, a dosta principa sam naučio u Partizanu i na tome sam ih zahvalan. Mi kao igrači smo dobili dosta od Partizana, ja sam večeras dobio više nego što sam dao Partizanu“, rekao je Ðorđević.

Povezana vest:  Košarkaši Kine treći na Trofeju Beograd

Smatra da je Partizan jedan od favorita za Evrokupu, jer ima odličan menadžment, trenera i ekipu, kao i navijače.

Bivši selektor upitan je da, posle četiri meseca, prokomentariše nastup repereznatcije Srbije na SP i osvajanje petog mesta, kao i šta bi poželeo nasledniku Igoru Kokoškovu.

„Puno sreće i što manje povreda. Ne igramo samo mi košarku, nemamo samo mi šampione, ne potcenjujte Svetsko prvenstvo. Ne kažem da smo potcenili, ali iz nekih aspekata jesmo. Sve naše dosadašnje uspehe smo gradili krvavm radom. Kada to izostane, da li mislite da će neko da vam okači medalju oko vrata“, zaključio je Ðorđević.

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages