Košarkaši Crvene zvezde odbranili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras u Beogradu savladali Partizan sa 70:65 (18:22, 23:17, 15:9, 14:17), i tako slavili sa 3:1 u finalnoj seriji plej-ofa Super lige.

Ovo je Zvezdi drugi trofej ove sezone, pošto je ranije osvojila i Jadransku ligu. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Tarens Kinzi, Marko Simonović i Maik Cirbes sa po 15 poena. Luka Mitrović postigao je 10 poena.

Partizan je predvodio Novica Veličković sa 19 poena. Džamar Vilson postigao je 13, a Kevin Džons 10 poena.

Rivali su ovu utakmicu, kao i prethodnu, počeli tvrdo, sa mnogo grešaka. Partizan se ipak bolje snašao u domaćoj atmosferi i stekao je prednost, koja je najviše iznosila šest poena, prvi put 12:6. Zvezda je grešila u odbrani i nije pogađala sa distance. Simonović i Kinzi održavali su crveno-bele u igri.

Povezana vest:  NBA VESTI, Durent završio sezonu, ide na novu operaciju

Partizan je u prvoj četvrtini imao problema sa penalima, tako da je Murić već posle sedam minuta imao tri lične greške. Crno-beli su posle prvih 10 minuta vodili 22:18 zahvaljujući košu Andreje Milutinovića uz zvuk sirene.

Zvezda je bolje počela drugu četvrtinu â?? Marko Simonović je pogodio trojku, a Luka Mitrović iskoristio oba bacanja za prvo vođstvo crveno-belih, 23:22. Partizan se, međutim, brzo vratio jer su gosti bili nervozni. U drugoj četvrtini razigrao se i Veličković, tako da je Partizan ponovo imao šest poena prednosti.

Sa druge strane je počeo da pogađa i Kinzi i on je gotovo sam održavao Zvezdu u igri. Crveno-beli su takođe mnogo grešili u odbrani, ali Partizan nije uspevao da iskoristi te greške, tako da su gosti sve vreme bili u igri.

Zvezda je još jednom na kratko povela, 32:31, ali je Partizan poenima Vilijamsa i Veličkovića povratio prednost, da bi serijom grešaka u finišu poluvremena crveno-beli ponovo poveli i na odmor otišli sa dva poena prednosti, 41:39.

Povezana vest:  Tadija Dragićević slobodan igrač

Zvezda je mnogo bolje počela i drugo poluvreme i koševima Mitrovića uvečala prednost. Na početku treće četvrtine nezgodno je pao Stefan Jović, koji je posle toga uz pomoć medicinskog osoblja izašao sa parketa i iz hale.

To, međutim, nije poremetilo Zvezdu, koja je smirila tempo, zaigrala bolju odbranu i počela da koristi svoje šanse u napadu i posle minimalnog vođstva 45:44 napravila seriju od 8:0 i stekla prednost od 53:44 u finišu treće četvrtine. Partizan je promašivao šuteve, a često je akcije završavao individualnim pokušajima, ali bez uspeha.

Zvezda je poslednju četvrtinu počela sa osam poena prednosti, 56:48, a onda je posle nove trojke Simonovića došla do 11 poena prednosti, 59:48, početkom četvrte četvrtine. Zvezda je u 35. minutu vodila sa 65:54, ali se Partizan nije predavao i poenima Veličkovića i Petra Aranitovića sa penala prišao na 65:58, ali potom nije iskoristio nekoliko napada, uprkos dobroj odbrani.

Povezana vest:  Pred meč Olimpijakos - Partizan, Janakis: Maksimalno motivisani protiv Partizana

Džamar Vilson je tri minuta pre kraja pogodio trojku i smanjio na 65:61. Oba tima posle toga nisu iskoristila nekoliko napada. Zvezda je trošila vreme, a Murić je sa penala smanjio na 65:63, na 39 sekundi pre kraja. Meč je posle toga ušao u penal završnicu, ali su crveno-beli bili sigurni.

Cirbes je u finišu pogodio sva četiri ključna bacanja i doneo veliku radost svom timu.

Prema zvaničnim podacima, meč je gledalo 6.500 gledalaca, ali ih je u Pioniru bilo mnogo više. Na teren su često upadali predmeti i pirotehnika.