SEDMO KOLO EVRO LIGE

Partizan ubedljiv nad Efes Pilsenom

Partizan – Efes Pilsen 93:92 (19:20, 27:28, 25:24, 22:20)

 

IMG_4024U prepunom Pioniru održan je meč sedmog kola Evrolige. Partizan je dobio utakmicu za infarkt sa pola poena razlike (93:92).

Ceo meč bio je na rezultatskoj klackalici, crno beli bili su ubedljivi, borili su se za svaku loptu, do poslednjeg atoma snage a to se, na kraju i isplatilo. Prvo poluvreme gosti su dobili rezultatom 48:46 ali se crno beli nisu predavali. Uz minimalno prednost gostiju nije bilo sve rešeno i crno beli znali su da uzvrate. Pogotovo se to dogodilo u poslednjoj četvrtini kada su košarkaši Partizana vodili i pet poena razlike ali su to iskusni košarkaši turskog kluba znali da uzvrate.

Igor Rakočević bio je izuzetno raspoložen (26 poena) ali je i izviždan od strane publike u Pioniru.

Povezana vest:  Radonjić: Zasluženo smo u finalu, čestitke Mega Vizuri

Na 1:45 do kraja Rakočević je postigao trojku ali je odmah Kecman uzvratio a u sledećem napadu Vraneš nije uspeo da pogodi za dva poena (88:88). „Samo“ 47 sekundi do kraja meča Efes je vodio sa dva poena razlike (88:90) i sa tim rezultatom se otišlo na taj aut. MecCalebb nije uspeo da postigne dva poena ali je Aleks Marić bio pripravan, ispod koša, i postigao dva boda. Na 15 sekundi pre kraja Aleks Marić je imao dva slobodna bacanja, prvo nije iskoristio ali drugo je bio precizan što je dovelo do novog izjednačenja na utakmici. Osam sekundi pre kraja meča Kecman pravi ličnu grešku a Torton je bio taj koji je izvodio slobodna bacanja. Prvo je promašio a na drugom je bio siguran. i ponovo se otišlo na tajm aut a Partizan je imao poslednji napad (8 sekundi). Kecman je poveo napad i odlučio se na šut i postigao poen, koji je činilo se bio i poslednji na meču i to samo na 2:80 do kraja. Partizanovi igrači postavili su zonsku odbranu, Nagbar je pokušao iz daljine da postigne trojku ali nije uspeo i meč je završen a crno beli su zasluženo slavili rezultatom 93:92.

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati prvog kola

Najbolji košarkaš na utakmici bio je Aleks Marić sa dabl dabl učinkom. Postigao je Marić 34 poena a imao je i 16 skokova.

U utakmci za infarkt Partizan je dobio meč a, prvi strateg crno belih Duško Vujošević je rekao:

-Tek je završena utakmica, nema sređenih utisaka, vrlo važna pobeda. Imam utisak da smo napravili određene greške u odbrani. Igrači su imali upornosti i kvaliteta da dobiju velikog protivnika.

Povezana vest:  Poraz Partizana od Mege, crno-beli drugi

Dušan Kecman bio je kratak posle meča.

IMG_3915-Izuzetno važna utakmica za nas. Niko se nije odvojio od 4 5 poena prednosti. Pogodio sam zadnji šut za pobedu ali ovo je timska pobeda i možda nas vodi među 16 najboljih – bio je kratak Kecman.

PARTIZAN: Roberts (6 poena), Sinovec (0), McCalebb (17), Kecman (12), Milošević (0), Rašić (8), Mitrović (0), Božić (5), Marić (34, 16 skokova), Vesely (6), Dekić (3), Vraneš (2).

EFES PILSEN:  Kasun (4), Smith (18), Rakočević (24), Shumpert (0), Tunceri (0), Thorton (1), Peker (17), Nachbar (14), Kuqo (0), Santiago (6), Guler (0), Arslan (7).