Trener Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je danas da njegovi košarkaši moraju brzo da vrate energiju pred duel sa Albom u Evroligi.

„Moraćemo brzo da vratimo energiju i da se oporavimo kako znamo i umemo“, rekao je Šakota za sajt kluba u najavi utakmice.

Zvezda je u sredu izgubila od Žalgirisa, a već sutra je očekuje novi duel u Evroligi protiv Albe, takodje u Beogradu.

Šakota neće moći da izvede ekipu na trening u Areni zbog gustog rasporeda i velikih napora.

Povezana vest:  Vlada Vukoičić novi trener Crvene zvezde

„Igramo protiv ekipe koja ima dobro poznat način igre, a to je tranzicija, puno kontranapada, šuteva. Ne smemo da zaboravimo da nas je sa tim stilom igre Alba potpuno nadigrala u Berlinu. Alba pokazuje da je u dobroj formi, igraju dugo zajedno i imaju iskusnog trenera koji je postavio svoj sistem u kome ovi igrači igraju već nekoliko sezona“, kazao je Šakota.

Povezana vest:  Ričard Hendriks se priključio reprezentaciji Makedonije

Košarkaš crveno-belih Ognjen Dobrić pozvao je publiku da, poput duela sa Žalgirisom, ponovo podrži ekipu u „još važnijoj utakmici“ sa Albom.

„Mnogo se trošimo u ovom ritmu. Kada se na to dodaju i brojne povrede… Medjutim, verujemo da možemo brzo da se osvežimo i koliko – toliko oporavimo, i pripremimo za ekipu koja igra potpuno drugačije od Žalgirisa“, naveo je Dobrić.

Povezana vest:  Pojačanja za Super ligu Srbije do 23. marta

Albu je ocenio kao ekipu koja igra izuzetno brzo, sa najvećim brojem poseda, šuteva i kontranapada u celoj ligi.

„To znači da moramo da kontrolišemo dešavanja na parketu, da ih usporimo, da igramo čvrsto i pametno u odbrani“, rekao je Dobrić.

Utakmica Zvezda – Alba u 20. kolu Evrolige igraće se sutra od 19.00.