nba_novi_logoNBA VESTI

Orlando se pojačao Arenasom, Ričardsonom i Turkogluom

 

Izuzetno se pojačala ekipa Orlando Medžika dovevši u svoje redove Žilberta Arenasa (Vašington), Hidajeta Turkoglua i Džejsona Ričardsona (obojica Feniks) u trejdu tri kluba koji se dogodio u subotu uveče.

Pre realizacije ovoga posla ekipa sa Floride je za Turkoglua, Ričardsona i Earla Klarka u Feniks poslala Vinsa Kartera, Mikaela Pietrusa, Marsina Gortata, izbor prvog kruga drafta iz sledeće godine i tri miliona američkih dolara. Takođe, u Orlandu su se rešili skupog i ne odveć dojmljivog Rašarda Levisa koji je poslat u Vašington.

Povezana vest:  Čović: Navikli smo da oplakuju Zvezdu, ništa novo

Arenasov četvorogodišnji ugovor sa Vizardsima garantovao mu je 60 miliona dolara za navedeni period, ali je Agent Zero pao u nemilost kluba pošto je mahao oružjem u svlačionici tima prošle sezone zbog čega je suspendovan bez plate na 50 utakmica. Da postaje višak, shvatilo se i kada je klub kao prvi izbor ovogodišnjeg drafta uzeo Džona Vala, igrača koji će u budućnosti igrati na Arenasovoj poziciji plajmejkera u ekipi.

Povezana vest:  NLB LIGA, Krka sama na vrhu, Radnički prišao prvoj četvorci

Luisa je ugovor za Orlando vezao na tri godine i 66,5 miliona dolara, sa time da mu poslednja sezona u klubu nije bila u potpunosti zagarantovana.

-U NBA ligi više ne postoji nešto što se zove dugogodišnji ugovor, igrači se razmjenjuju po želji. Pogledajte Sakramento Kingse koji imaju u potpunosti drugačiju ekipu od one kada sam ja dolazio u ligu. Lejkersi su zadržali samo Kobeja Brajanta i vratili Dereka Fišera. U Vašingtonu grade mladu ekipu i pokušavaju da stvore hemiju među igračima. Sve dok ne shvate šta će sa mnom, do tada, pretpostavljam, ostajem u klubu – izjavio je nedavno Arenas nagovestivši odlazak.

Povezana vest:  NBA VESTI, Entoni i Teletović zvezde večeri