euroleague_basketball_logoEVROLIGA

Sutra rasplet u D grupi, Valensija pred plasmanom u Top 16

 

Sutra se igraju utakmice poslednjeg, desetog kola Evrolige za košarkaše u D grupi, a jedina nepoznanica je ko će se uz vodeći trio plasirati u drugu fazu takmičenja.

Grčki Panatinaikos, slovenačka Olimpija i turski Efes Pilsen su još ranije obezbedili prolazak u Top 16, a ukoliko ne bude iznenađenja u poslednjoj rundi verovatno će Atinjani sa čelne pozicije ići dalje, dok će „zmajčekima“ iz Ljubljane pripasti drugo mesto.

Povezana vest:  Čović: Radonjić ima podršku, očekivao sam udare na klub

Efes ima pobedu manje od tandema koji trenutno deli prvo i drugo mesto u grupi, ali „pivari“ iz Istanbula nikako ne mogu da izbiju na prvu poziciju zbog lošijeg međusobnog skora u odnosu na ekipu Željka Obradovića.

Za još jedno mesto koje vodi među 16 najboljih timova na „Starom kontinentu“ do poslednjih minuta sutrašnjih duela boriće se dva kluba – španska Valensija i italijanski Armani.

Povezana vest:  Filadelfija savetovala Noćioniju da preskoči Mundobasket

Do prošlog kola sve je bilo na strani Milaneza s obzirom da su imali pobedu više od Valensije i ubedljivi trijumf na strani, a pritom su dočekali španskog predstavnika.

Izabranici srpskog trenera Svetislava Pešića su, međutim, deklasirali Italijane i na taj način došli u situaciju da sami rešavaju svoju sudbinu.

Ako Valensija sutra na domaćem terenu pobedi Olimpiju u D grupi će biti sve rešeno. Armaniju, uz neuspeh Valensije, treba i pobeda u Atini nad Panatinaikosom.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana u majicama s likom ubijenog vođe navijača

Iako Grcima trijumf u sutrašnjem okršaju ništa ne znači, teško je verovati da će se „zeleni“ poigravati sa svojim renomeom.

Susret davno otpisanog ruskog CSKA i Efes Pilsena u Moskvi ima rezultatsku važnost samo za Turke. Oni se nadaju pobedi Valensije jer u tom slučaju imaju šansu da se, uz pobedu nad Moskovljanima, popnu na drugo mesto jer su bolji u međusobnom skoru od Olimpije.