lopta_u_kosuGrčko-kiparski navijači napali turski Pinar

 

Policija u Nikoziji uhapsila je trojicu 15-godišnjaka koji su učestvovali u sinoćnjem napadu navijača grčko-kiparskog košarkaškog kluba APOEL na igrače, stručni štab i članove uprave turskog Pinar Karsijaka. Portparol policije Mihalis Kacunatos rekao je danas da niko u delegaciji tima iz Turske nije povređen.

Kacunatos je dodao da su navijači APOEL-a odmah po završetku sinoćnje utakmice Grupe G Evročelendž kupa počeli da igrače Pinara gađaju kovanicama i upaljačima. Grupa huligana pokušala je da dođe i do svlačionica gostiju iz Izmira i fizički se obračuna s njima, ali ih je u toj nameri sprečila policija.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersi najzad u plusu

Pripadnici policije su ispred dvorane rasterali i veću grupu od oko 500 navijača koji su kamenicama gađali ekipu Pinara. Turska ekipa je potom uz pratnju policije stigla do hotela u kome je prespavala, a jutros je i napustila Nikoziju.

Igrač Pinara je i srpski košarkaš Jovo Stanojević, koji je postigao 14 poena u porazu od 80:82. APOEL je, uprkos pobedi, završio takmičenje u Evročelendž kupu.

Povezana vest:  Novica Veličković MVP devetog kola Lige šampiona