euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Barselona želi 2:0, Panatinaikos za „brejk“

 

Sutra se igraju druge utakmice četvrtfinala Evrolige za košarkaše, a na osnovu viđenog u prvim susretima najviše uzbuđenja očekuje se u Barseloni gde će prvak Evrope dočekati tim grčkog Panatinaikosa.

U prvom okršaju dva velikana evropske košarke izabranici srpskog trenera Željka Obradovića bili su nadomak trijumfa, ali poslednji šut Dimitrisa Dijamantidisa za tri poena nije ni došao do koša domaćih.

Panatinaikos je vodio u dosta dugim vremenskim intervalima, a u završnici utakmice kada se činilo da je Barselona osigurala pobedu „zeleni“ iz Atine su pokazali da mogu da ih iznenade čak i usred Katalonije.

Povezana vest:  Teodosić: Đorđević je jedini verovao u srebrnu medalju

Trener Obradović istakao je da su njegovi momci došli na dvomeč u Barseloni sa željom da se žestoko bore i dodao da su u prvom okršaju uspeli da tokom svih 40 minuta budu ravnopravan rival.

Iskusni stručnjak očekuje da će sutrašnji susret biti potpuno drugačiji sa sasvim izemenjenim taktikama oba rivala.

U slučaju da uspeju da naprave „brejk“ i poravnaju skor u pobedama na 1:1, košarkaši Panatinaikosa naći će se u mnogo boljoj poziciji, s obzirom da se naredne dve utakmice igraju u Atini.

Panatinaikosov gradski rival, Olimpijakos, demonstrirao je silu u prvom okršaju sa ove sezone veoma solidnom ekipom italijanskog šampiona Montepaskija.

Povezana vest:  Košarkaš Zadra Marinković MVP prvog kola Jadranske lige

Odavno se nije desilo da je jedan tim tako razbijen u eliminacionoj fazi Evrolige kao što je to bio slučaj sinoć sa gostima iz Toskane. U prvom poluvremenu Montepaski je postigao samo devet poena, a ilustrativan primer dominacije „crveno-belih“ iz Pireja je podatak da je pobednicki tim imao čak 55 skokova!

Gosti iz Sijene sigurno će reagovati nakon šokantnog poraza i pokušati da makar poprave utisak ukoliko već ne mogu da ozbiljnije ugroze ambicije Olimpijakosa.

U španskom okršaju Real je bio bolji od Valensije, ali su u madrirskom taboru očekivali ubedljiviju razliku na kraju utakmice od šest poena. Upravo ta činjenica hrabri trenera Svetislava Pešića i njegove izabranika pred sledeće gostovanje „kraljevskom klubu“.

Povezana vest:  Nikola Mirotić se izvinio što je pocepao zastavu Srbije

Kaha Laboral je uspela da savalada izraelski Makabi Tel Aviv u Vitoriji i to veoma sigurnom igrom. Izraelci su do sada delovali veoma dobro u elitnom takmičenju, ali je prvi četvrtfinalni meč pokazao da je u ovom trenutku tim iz Baskije ispred njih.

Eventualna pobeda Makabija iz korena će izmeniti odnos snaga pošto će prvaku Španije biti veoma teško da načini „brejk“ u prepunoj „Nokija areni“ u Tel Avivu sledeće sedmice.