vlado_jovanovic_par_makEVROLIGA

Jovanović traži dobro zalaganje protiv Kahe

 

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je danas da njegova ekipa ne može da preti Kahi Laboral u predstojećoj utakmici u Evroligi, ali da maksimalnim zalaganjem tokom celog meča može da se nada pobedi. Košarkaši Partizana sutra od 20.45 igraju u hali Pionir protiv španske Kahe Laboral, utakmicu petog kola Grupe A u Evroligi.

-Kaha je standardan učesnik Evrolige, poznat po dobroj selekciji igrača i sistemu rada koji je napravio trener Duško Ivanović. Pre početka važili su za favorita naše grupe. Aktuelni su šampioni Španije, o njihovoj snazi je suvišno pričati, tu su rezultati – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  Stefan Sinovec u Metalcu

Jovanović je rekao i da njegova ekipa ne može da preti Kahi i da bi želeo da sutrašnja utakmica traje 40 minuta, pošto je svakoj ekipi teško da protiv španskog tima, tokom celog meča, izdrži jak ritam.

-Grupa je izjednačena i do poslednjeg kola se neće znati ko će u Top 16. Pretiti Kahi je maksimalno neozbiljno. Želim da utakmica traje 40 minuta, pa neka se u poslednjem napadu reši pobednik. Dobrim pristupom od prvog do poslednjeg sekunda se igraju evroligaške utakmice – rekao je on.

Povezana vest:  Denver izjednačio protiv Sparsa, Jokić blizu tripl-dabla

-Ako protiv takve ekipe izdržite jak ritam svih 40 minuta, onda možete da se nadate nečemu – dodao je trener Partizana.

Jovanović je pohvalio sistem rada trenera Kahe Ivanovića.

-Ove godine Kaha je ostala bez nekolicine igrača, ali doveli su nove. Sistem koji je uveo Ivanović je veoma važan. Doveli su (Dejvida) Logana i (Mirzu) Teletovića, a došao je i (Nemanja) Bjelica i (Dejan) Musli, kao ulaganje u budućnost kluba. Sistem je važniji od pojedinca, to svi poštuju i to donosi rezultate – rekao je on.

Kapiten Partizana Petar Božić je ocenio da bi bilo iznenađenje da crno-beli pobede Kahu i ulogu favorita prepustio Špancima.

Povezana vest:  Emir Preldžić najkorisniji igrač prvog kola Evrolige

-Kaha je prvak Španije, pre početka takmičenja su bili favoriti u grupi za prolaz u Top 16. Mislim da ih dva iznenađujuća poraza ne udaljavaju od tog plasmana. Bilo bi iznenađenje da napravimo podvig i pobedimo. Prepustio bih im ulogu favorita, ali ne odustajemo od želje da maksimalnim zalaganjem možemo da ostvarimo dobar rezultat – rekao je Božić.

Sve ulaznice za sutrašnju utakmicu su rasprodate. Partizan i Kaha su u dosadašnjem toku takmičenja ostvarili po dve pobede i dva poraza.