WNBA Draft 2020 sponzorisan od State Farm-a biće održan 17. aprila prema rasporedu. U svetlu aktuelne pandemije COVID-19 , WNBA će održati virtueleni draft bez igrača, gostiju i medija.  Komesar WNBA lige Cathy Engelbert najaviće pikove na draftu u prenosu uživo na TV ESPN2  koji će početi u 20 časova po lokalnom vremenu, a glavni pretendenti će uzeti učešće na daljinu. Draft će biti dostupan i na ESPN App.

Povezana vest:  Crvena zvezda kažnjena sa 5.000 evra

„WNBA draft je vreme da se proslave izuzetni sportisti čiji se naporan rad i snovi ostvaruju njihovim odabirom na draftu“, rekla je komesarka WNBA-e Cathy Engelbert. „Očuvanje zdravlja i dobrobiti naših kandidata, igrača, zaposlenih i svih koji su vezani za našu igru, kao i šire javnosti, od najveće je važnosti. Imajući to u vidu, marljivo ćemo sarađivati sa našim partnerom za emitovanje, ESPN, kako bismo stvorili nezaboravan, ali virtuelni događaj koji će adekvatno odati počast ovim uspešnim sportistima.

Povezana vest:  Ivković: Cilje je plasman na EP i afirmacija mladih igrača

Tokom ovog drafta, WNBA će odati priznanje Alyssi Altobelli, Gianni Bryant i Payton Chester koje su tragično izgubile život u helikopterskoj nesreći 26. januara. WNBA takođe planira da oda počast pokojnom Kobe Bryantu, strasnom podržavaocu ove lige, kako na samom draftu tako i tokom predstojeće sezone.

Liga planira različite varijante scenarija povezanih sa uticajem pandemije COVID-19 na predstojeću sezonu, uključujući trenutno zakazani početak trening kampa 26. aprila i zakazani početak WNBA sezone 15. maja, i pružiće ažurirane informacije  u vezi sa svim promenama.

Povezana vest:  Radonjić zadovoljan borbom, očekuje tešku treću utakmicu