WNBA je predstavila priznanje Kobe & Gigi Bryant WNBA Advocacy Award  za podršku Američkoj profesionalnoj ženskoj košarkaškoj ligi u čast tragično strdalima Kobiju i  Điđi Brajant. Cilj WNBA nagrade je da oda priznanje pojedincu ili grupi koje su značajno doprineli vizibilitetu, percepciji i napretku ženske košarke na svim nivoima.

Nova godišnja nagrada odaće počast pokojnom Kobiju Brajantu, postojanom podržavaocu WNBA i ženske košarke, i njegovoj ćerki Đani (poznatoj i kao Điđi), koja je obožavala košarku i težila da dostigne vrhunce u ovom sportu poput svoga oca.

Povezana vest:  Milojević zadovoljan usponom forme, Džikić kritikovao odbranu

 „Kobi je bio neverovatnan promoter ženske košarke, a  Đana je delila njegovu strast i posvećenost našoj igri“, rekla je komesarka WNBA, Cathi Engelbert. „Kobe & Gigi Briant WNBA Advocacy Award odaće počast njihovom nasleđu i reflektovaće Kobijevu posvećenost mentorstvu sledećoj generaciji igrača, kao i promovisanje igre i povratak zajedništvu.“

Dobitnik nagrade WNBA Kobe & Gigi Briant biće odabran među neumornim zagovornicima ženske košarke koji teže  najvišem nivou liderstva. Nagrada će odati počast promoterima i pregaocima koji svoje vreme, talenat i rad koriste da podignu svest o ovoj igri.

Povezana vest:  EP 2015, Košarkašice Srbije ubedljivo poražene od Rusije

WNBA i porodica Brajant objaviće prvog dobitnika tokom NBA All-Stara 2021 u Indianapolisu. Brajantova supruga, Vanesa, igraće veliku ulogu u određivanju dobitnika i dodeljivaće nagrade svake godine na NBA All-Star događaju.

Kobe & Gigi Bryant WNBA Advocacy Award obuhvataće i dobrotvornu komponentu koja ističe nasleđe Kobija kao trenera i mentora, kao i Điđinu inspirativnu, neumoljivu posvećenost najvišim nivoima igre. Dodatni detalji biće objavljeni naknadno.

Povezana vest:  NBA VESTI, Atlanta bolja od Majamija