Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je danas da su svi igrači, članovi stručnog štaba i deo menadžmenta testirani i negativni na korona virus.

„Kao klub koji je i na ovaj način pokazao da je izuzetno odgovoran, koji brine o zdravlju svojih igrača, svih zaposlenih, ali i društvu u kome živi i radi, očekujemo isto od ostalih klubova u narednom periodu i to u skladu sa propisanim procedurama. Bez odgovornosti svih, smatramo da nema nikakve svrhe da se ponovo vraćamo na teren i rizikujemo zdravlje svih aktera jedne košarkaške utakmice“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Povezana vest:  Zvezda slavila protiv Olimpijakosa

Kako se dodaje, testiranje je objavljeno po svim procedurama i klub ga smatra prvim i najneophodnijim korakom kako bi moglo da se razmišlja o početku priprema.

Igrači crveno-belih su obavili testiranja opterećenja kako bi se proverila fizička sprema posle dvomesečnog karantina.

„Bez obzira na dobre vesti koje smo dobili u ponedeljak, Crvena zvezda takodje mora da konstatuje da su ostali osnovni parametri rezultata igrača dobijeni analizom krvi i urina zabrinjavajući, i zahtevaju posebnu pažnju u daljem trenažnom procesu igrača. Naime, opšti imunitet igrača nije na zadovoljavajućem nivou, takodje došlo je i do pada mišićne mase i aerobnih sposobnosti. Očigledno je da je dvomesečna pauza ostavila veliki trag na našim igračima, koji su kao i svi gradjani Srbije, bili u kućnoj izolaciji tokom vanrednog stanja“, dodaju iz Zvezde.

Povezana vest:  NBA VESTI, Povratak Duranta, pobeda Oklahoma Sitija

Crvena zvezda će, dodaje se, u narednom periodu vrlo oprezno i, u skladu sa svim preporukama, pristupiti povratku na teren.

Pripreme će se od utorka održavati na otvorenim terenima na Malom Kalemegdanu, a javnost će o narednim koracima kluba biti svakodnevno obaveštavana.