nba_novi_logoNBA VESTI

Majami potukao LA Lejkerse

 

LA Lejkers – Majami Hit 80:96 (14:20,24:27,26:28,16:21)

 

Svake godine, NBA za Božić spremi pravi spektakl. Ove godine, u najjačoj košarkaškoj svetskoj ligi dvostruki uzastopni šampioni, Los Anđeles Lejkersi, dočekali su ekipu Majami Hita. Ovoga puta više sreće i želje za pobedom imali su gosti, ekipa Majamija koja je pobedila LA Lejkerse sa 96:80.

Iako je razlika trebala da bude veća gosti su povukli ručnu tri minuta pred kraj utakmice dok je sve bilo jasno već na kraju treće četvrtine. Ekipa domaćina – Lejkersi su u Stejpls Centru delovali demolarisano (ovo im je drugi poraz na domažem parketu, prvi bio u utorak), nespremno dok je Kobi Brajant uvek imao šta da kaže protivničkim igračima. Jednostavno Lejkersi nisu imali nikakvu igru dok je velika trojka Majamija – LeBron Džejms, Kris Boš i Dvejn Vejd pokazali pravi čas košarke u LA.

Povezana vest:  NEBOJŠA ČOVIĆ U „UTISKU NEDELJE“

LeBron Džejms ostvario je još jedan tripl dabl, inače 31 a učinak mu je na ovoj utakmici bio 27 poena za 38 minuta igre. Boš je za isto vreme upisao 24 poena dok je Vejd za 36 minuta ubacio 16 poena. U ekipi domaćih Kobi Brajant (40 minuta) i Pol Gasol (36) upisali su po 17 poena dok je Odom (39 minuta) „uknjižio“ 14 poena.

Povezana vest:  NBA VESTI, Uspesan domaćin samo Dalas

U istočnoj konferenciji na prvom mestu je Boston sa 23 pobede i pet poraza dok je Majami drugi sa 23 pobede i devet poraza. U zapadnoj konferenciji LA Lejkersi su četvrti sa 21 pobedom i devet poraza.

Majami sledeću utakmicu igra u Nju Jorku 28. decembra pa još jednu utakmicu dan kasnije u Hjustonu a u 2011, prvog dana, imaju sledeću utakmicu

Povezana vest:  Jedan pozitivan košarkaš na korona virus u NBA ligi