nenad_maksic_partizanRukometaš Nenad Maksić najbolji sportista Smedereva u 2010.

 

Savez sportova Smederevo uručio je nagrade mladim talentima, najuspešnijim seniorskim ekipama i pojedincima i proglasio najboljeg trenera i najbolji sportski kolektiv u 2010. godini.

Za najboljeg sportistu je proglašen rukometaš Nenad Maksić, doskorašnji kapiten i član prvog tima smederevskih rukometaša, koji već nekoliko meseci briljira u redovima beogradskog Partizana.

Najuspešniji sportski kolektiv u 2010. godini je veslački klub Smederevo, a najuspešnija ekipa u pojedinačnom sportu je Smederevski šahovski klub, ovogodišnji prvak Srbije.

Najbolji sportista u pojedinačnoj konkurenciji je veslač Nemanja Nešić, čiji su rezultati prvo mesto na prvenstvu Srbije (dvojac bez kormilara za lake veslače seniori) i drugo mesto na državnom prvenstvu u dubl skulu za seniore.

Povezana vest:  EP SLOVAČKA, Juniori Srbije pobedili selekciju Izraela

U kategoriji mladih ženskih ekipa, prvo mesto je pripalo ženskom rukometnom klubu Mladi radnik iz Radinca (1997. godište) za osvojeno prvenstvo Srbije, iz čijih je redova najbolja mlada sportistkinja – Milica Ivanović.

Najbolja mlada muška ekipa pionira rukometnog kluba Smederevo (1998. godište) za osvojeno treće mesto na prvenstvu Srbije. Iz istog kluba je i najbolji mladi sportista Slobodan Pavić, član juniorske reprezentacije sa kojom je na juniorskom prvenstvu Evrope osvojio peto mesto.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Izvučeni parovi 1/8 i 1/4 Finala kupa Srbije za žene i muškarce

Ženski fudbalski klub Jerina je najbolji u kategoriji ženskih seniorskih ekipa za osvojeno prvo mesto u Drugoj ligi grupe „Jug“, a najbolja muška ekipa je Fudbalski klub Smederevo, član Super lige Srbije.

Najbolji sportista invalid je Danijela Lučanin za ostvarene rezultate u atletici, streljaštvu, stonom tenisu i pikadu, dok je najbolja invalidska ekipa seniorska streljačka ekipa za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju.

Povezana vest:  IHF pomaže sa 15 000 švajcarskih franaka obnovu Srbije

Najbolji trener je Zoran Todorović, iz košarkaškog kluba Smederevo, a najbolji sportski radnik Andrija Kleut, predsednik KK Smederevo, poznatiji po funkciji generalnog sekretara u beogradskom fudbalskom klubu Crvena zvezda.

Novinar godine je Radoje Glišić, dopisnik Sportskog žurnala i SOS kanala.

Nagrada za životno delo dodeljena je doktoru Dušanu Markoviću, istaknutom odbojkaškom i veslačkom reprezentativcu i dugogodišnjem kapitenu reprezentacije i odbojkaškog kluba Partizan.

PHOTO: ataimages.rs