kobe_bryant_nikeNBA VESTI

Brajant ljut zbog poraza: Nekima ću na treningu morati da isprašim zadnjicu

 

Prejednostavno je Majami Hit predvođen LeBronom Džejmsom nadigrao LA Lejkerse Kobija Brajanta u božićnom košarkaškom spektaklu u Staples Centeru. Bilo je 96:80 za goste.

Kraj utakmice sezone osnovnog dela NBA lige Brajant je dočekao besan. Osim što ga je u jednome paralelnom kretanju parketom Džejmes prilikom verbalnog prepucavanja očigledno uspeo isprovocirati („Pitajte ga što je dobio za Božić!“, rekao je Džejmes novinarima na pitanje o čemu se dobacivao s najvećim rivalom.), Brajanta je posebno pogodilo nezalaganje njegovih saigrača.

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati utakmica trećeg kola Top 16 i tabele

-Očiglendo ću na treninzima morati da isprašim nekoga po zadnjici – rekao je Brajant nastavivši:

-Ako nekome nešto ne ide u glavu normalno, onda mu to treba uliti na silu.

Samodopadnost, bahatost, preterana a nerealna samouverenost, sve je to po Brajantu, a i po ostalim istaknutim igračima u redovima dvostrukih aktualnih prvaka, uzrok nedostojnog otpora floridskoj superekipi.

-Naša je igra bila nula, jedna velika nula. Igrali smo kao samozadovoljan tim, mislili smo da smo nepobedivi – rekao je također Brajant, dok je Lamar Odom dodao:

Povezana vest:  NLB LIGA, Jadranska liga i dalje sa 14 učesnika, sa Nimburkom

-Osećamo se kao da će se neko predati čim izađemo na parket. Igramo s lažnim samopouzdanjem. Previše smo samouvereni. To je naš problem, mislim, cele ove sezone. Dopustili smo sebi takav pristup još tokom pripremnog perioda.

S druge strane, Džejmes (27 koševa, 11 skokova, 10 asistencija) i njegovi saigrači zbog pobede u Los Anđelesu nisu pokazivali ni malo euforije.

Povezana vest:  NBA VESTI, Prvak startovao porazom u plej ofu

-Ništa ovim nismo dokazali, ni nam je bila namera ovom prilikom nešto dokazivati. Trudimo se samo dokazati jedan drugom da smo spremni igrati košarku na najvišem nivou, te se poboljšavati iz utakmice u utakmicu. Ovo je samo jedna utakmica.

Kris Boš (24k, 13s) poseban je naglasak stavio na igru Majamijeve ekipe u odbrani.

-Igrali smo celu utakmicu dobro u odbrani. Kičma naše igre u ovom je trenutku dobra odbrana.