zvezda mega blazicBlažič: Pokazali smo da možemo protiv najboljih

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je večeras da je njegova ekipa pobedom protiv Laboral Kuče i ranijim nastupima u Evroligi pokazala da može da parira najboljim evropskim klubovima.
-Pokazali smo sebi da možemo protiv najboljih. Ostaje žal jer se nismo plasirali u Top 16 fazu, svako želi da igra Evroligu, ali moramo da postavimo neke nove ciljeve, biće još utakmica – rekao je Blažič novinarima u Areni.
Zvezda je kao domaćin savladala Laboral sa 81:65 u pretposlednjem kolu Grupe D, ali je ranije ostala bez šanse za plasman u Top 16 fazu Evrolige.
Blažič je bio najefkasniji igrač crveno-belih sa 24 poena.
-Ovo je bila veoma bitna utakmica zbog samopouzdanja. I dalje pravimo greške, ali sada to sve izgleda mnogo bolje. Imamo dosta igrača, dobro radimo i treniramo i biće sve kako treba – kazao je slovenački reprezentativac.
Centar Boban Marjanović je rekao da pojedini porazi iz prethodnih evroligaških utakmica sada više bole.
-Videli smo da možemo u Evroligi, na nesreću i neiskustvo izgubili smo nekoliko utakmica. Ti tesni porazi sada malo više bole – naveo je Marjanović.
Kapiten ekipe Marko Simonović je istakao da je Zvezda pokazala da je odlična ekipa.
-Ostaje veliki žal jer smo pokazali da smo zaista sjajan tim, ali nam je nedostajalo iskustva. Idemo dalje, i Evrokup je dobro takmičenje, izuzetno kvalitetno i probaćemo da tamo odemo što je dalje moguće – istakao je Simonović.
Raško Katić je rekao da su crveno-beli bili dobri u Evroligi.
-Nemamo šta da žalimo, gotovo je, ali naša predstava u Evroligi je zadovoljavajuća i što se tiče prve godine, to je bilo više nego korektno. Sa svima smo igrali ‘na loptu’, imali smo šanse i kod kuće i u gostima – rekao je Katić.
Zvezda će u poslednjem kolu Grupe D gostovati Lijetuvos Ritasu u Vilnjusu sledeće nedelje.

Povezana vest:  Osnovana Unija igrača ABA lige