Američki košarkaš Kori Volden napustiće Partizan uz obeštećenje, saopštili su danas crno-beli.

Volden je imao ugovor na još godinu dana, ali i mogućnost da napusti klub uz novčanu nadoknadu. Kako se navodi na sajtu Partizana, Volden je odlučio da plati obeštećenje i napusti klub.

„Pri dolasku u Partizan Volden je potpisao dvogodišnji ugovor, a pred ovu sezonu, klub mu je ponudio odlične uslove za nastavak saradnje. Ipak, Kori Volden je odlučio da prihvati ponudu drugog kluba koja je finansijski znatno veća i za taj novac plati propisano obeštećenje i ima daleko veća primanja od onih koje je imao u Partizanu“, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  NBA VESTI, Prvi poraz Atlante

U Evrokupu, Volden je tokom grupne faze takmičenja imao prosečan učinak od 6,5 poena uz 3,3 asistencije i dve izgubljene lopte po meču. U Top 16 fazi, zahvaljujući dobrim igrama u dva meča protiv Virtusa iz Bolonje, Volden je  učinak poboljšao na 9,8 poena 2,8 asistencija i 1,8 izgubljenih lopti.

U ABA ligi, američki bek je imao učinak od 8,9 poena uz 1,8 asistencija i 1,4 izgubljene lopte.

Povezana vest:  Počelo Svetsko prvenstvo u basketu 3 na 3

Partizan je najavio da će na poziciji koja je ostala upražnjena potražiti drugo rešenje, zahvalio je Voldenu na učinjenom tokom sezone 2019/2020 i poželeo mu sreću u nastavku karijere.