Uprava NBA lige i Udruženje igrača (NBPA) saopštili su danas da su zaključili sve uslove dogovora, koji će omogućiti da se takmičenje nastavi od 30. jula u Orlandu.

Mnogi od detalja su već poznati, poput toga kakvi će biti zdravstveni i bezbednosni protokoli za 22 ekipe koje će učestvovati, da će se sve utakmice igrati bez publike i da će se one igrati u tri različite hale u sportskom kompleksu na imanju Volta Diznija u Orlandu.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, NLB LIGA, Cibona protivnik Partizana u finalu

Liga je saopštila da će uskoro objaviti raspored.

„Radili smo zajedno sa NBPA kako bismo napravili plan povratka koji daje prioritet zdravlju i bezbednosti, čuva pravičnost takmičenja i pruža platformu za rešavanje problema socijalne pravde“, rekao je komesar NBA lige Adam Silver.

Liga i igrači su se složili da medijski prostor tokom povratka takmičenja iskoriste za pomoć u preduzimanju mera protiv sistemskog rasizma. Mnogi igrači, njih oko 80, izrazili su zabrintust da će povratak takmičenja baciti u senku antirasističke proteste posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom intervencije policije u Mineapolisu.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014 REZULTATI, Rezultati drugog kola Svetskog prvenstva u košarci i tabele

Svi učesnici moraju da poštuju sve medicinske protokole, medju kojima su redovna testiranja i održavanja distance, kako bi se suzbilo širenje korona virusa.

Posle prve runde testiranja od 302 korona virusom zaraženo je 16 igrača, koji će biti u samoizloaciji.

Sezona je prekinuta 11. marta zbog pandemije, nastaviće se 30. jula i trebalo bi da se završi 13. oktobra.

Povezana vest:  Ðorđević: Dobar početak, ali put je dug