adam_morison_cz_oli_1

Adam Morison se priključio akciji – Pobedi sa mnom!

 

Društveno angažovanim projektima KK Crvena zvezda posvećuje ogromnu pažnju. Posle humanitarne utakmice sa Bajernom iz Minhena i učešća u akciji Bitka za bebe, zatim Zvezdine dečije nedelje, u susret 14 novembru svetskom danu dijabetesa crveno beli ove sedmice žele da skrenu pažnju na borbu protiv ove bolesti.

U tom cilju Zvezdin internacionalac Adam Morison, koji boluje od dijabetesa tip 1, promoter je akcije: Pobedi sa mnom. Akcija koju u sredu 9. novembra u 13 sati u Ušće šoping centru  KK Crvena zvezda organizuje sa dnevnim novinama Kurir i Udruženjem za borbu protiv dijabetesa Plavi krug ima za cilj da pruži podstrek svim obolelima, da primerom Adama Morisona pokaže da dijabetes ne mora da bude prepreka i naravno podigne svest kod ljudi i ukaže na značaj redovne kontrole šećera u krvi.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami i Oklahoma u polufinalu konferencija

Adam Morison od dijabetesa boluje od svoje 14 godine, ali pozitivan stav i rešenost da se izbori sa tom nedaćom omogućili su mu da bude jedan od najboljih univerzitetskih košarkaša u Americi, bude izabran kao treći pik na NBA draftu, da sa Lejkersima u društvu Kobija Brajnta osvoji dva šampionska prstena… U Ušće šoping centru u sredu od 13 sati Morison će mladima koji se bore sa dijabetesom preneti deo svojih iskustava.

Povezana vest:  Novosađani nastavili dominaciju pobedom na svom terenu

Poruka koju će iz Udruženja za borbu protiv dijabetesa Plavi krug truditi da pošalju je da o dijabetesu ne treba misliti samo 14. novembra već 365 dana u godini. Na to upućuje podatak da u Srbiji od dijebetesa boluje 630 hiljada ljudi, dok u svetu ima čak 366 miliona obolelih.