red_bull_king_of-the_rock_bg

RED BULL KING OF THE ROCK

Poznati finalisti iz Beograda

U subotu 28. maja, na terenima KK Partizan na Kalemegdanu održan je poslednji kvalifikacioni Red Bull King of the Rock turnir. Na turniru je nastupilo ukupno 128 igrača, a 16 najboljih plasiralo se na finalni turnir koji će se održati u nedelju 29. maja u 12 časova na terenima KK Partizan. Na finalnom turniru nastupiće 64 najbolja igrača iz Niša, Kragujevca, Čačka, Novog Sada i Beograda.

red_bull_king_of-the_rock_bg_2U subotu na terenima KK Partizan na Kalemegdanu održan je poslednji kvalifikacioni Red Bull King of the Rock turnir. Turnir u Beogradu bio je najveći kvalifikacioni turnir sa ukupno 128 igrača.

Povezana vest:  Maljković: Teže nije moglo

O kvalitetu košarke koju su gledaoci mogli da vide na Kalemegdanu dovoljno govore imena igrača koji su igrali: Nikola Cvetić, Dejan Radulović, Nebojša Bošković i Marko Sekulić. Po osam najboljih igrača iz grupe A i grupe B nastupiće na finalnom turniru koji će se održati u nedelju 29. maja sa početkom u 12 časova.

Pobednici grupa A i B, Dejan Radulović i Nikola Minić nakon turnira su izjavili:

Povezana vest:  Košarkaši Budućnosti slavili u Zadru

Dejan Radulović : “Turnir je bio fantastično organizovan i trebalo bi više ovakvih turnira da bude u Beogradu. Veliki broj kvalitetnih igrača se prijavio i moram priznati da nije bilo lako doći do pobede. Čestitao bih svim protivnicima na odličnim partijama!“

Nikola Minić: O turniru mogu da kažem sve najbolje! Igrači su bili odlični pa je samim tim veća draž što sam pobedio u svojoj grupi.“ Na pitanje šta očekuje u finalu, Nikola je slegao ramenima i rekao: „Uz malo sreće mislim da mogu daleko da doguram.“

Povezana vest:  Srbija u pripremnoj utakmici pobedila Letoniju sa 94:85

Na završnom turniru igraće 64 najbolja igrača iz svih 5 gradova. Pored prestiža koje nosi prvo mesto, pobednik će sebi obezbediti mesto na svetskom finalu Red Bull King of the Rock turnira koji će se održati u septembru u zatvoru Alkatraz, San Francisko.

Tokom glavnog turnira u nedelju, biće održano takmičenje u šutiranju trojki za publiku kao i turnir sportskih novinara na kome će nastupiti Slobodan Šarenac, Luka Tešanović, Milan Bošković, Ivan Tešanović, Saša Simić, Ivan Jovanović, Nikola Janković i Dragutin Stoimenović.