Start_petrovac

Održana 7. Memorijalna trka „Dragutin Tomašević“

U 7. Memorijalnoj trci „Dragutin Tomašević-Petrovac na Mlavi 2011“, koja se danas održala pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Srbije, Opštine Petrovac na Mlavi i Sportskog saveza opštine Petrovac, pobedio je Petrović Mirko, drugo mesto je pripalo Živanović Darku, a treće Mitrić Milošu.

Pobednik u trci dugoj 10.078 metara, nagrađen je peharom, zlatnom medaljom i novčanom nagradom od 30.000 dinara, drugoplasirani je dobio srebrnu medalju i 20.000 dinara, a trećeplasirani bronzanu medalju i 15.000 dinara. Promoter trke je bio Dane Korica, proslavljeni atletičar, koji je i uručio pehar pobedniku.

Povezana vest:  Kaster Semenja će trčati u junu u Saragosi

-Trka se održava u slavu i čast Dragutina Tomaševića, maratonca i člana olimpijske reprezentacije Kraljevine Srbije na Olimpijskim igrama u Stokholmu 112. Godine. Pošto je ovaj maratonac rođen u selu Bistrica, gde je i sahranjen sa svim svojim trofejima, tu je bio start današnje trke, a cilj u centru Petrovca na Mlavi. Oduševljeni smo što je, pre starta glavne trke, puno mališana učestvovalo u trčanju, od onih predškolskog uzrasta, preko dečaka i devojčica iz osnovnih i srednjih škola – rekao je Radovan Davidov, predsednik Sportskog saveza Petrovca na Mlavi.

Povezana vest:  Bivši prvak SAD pozitivan na doping testu

Prva Memorijalna trka „Dragutin Tomašević“ je održana 2000. godine. Dragutin Tomašević, u čiju čast je u centru Petrovca postavljena bista, bio je član viteškog društva „Dušan Silni“, odličan gimnastičar, atletičar i učesnik svih takmičenja koje je organizovao Srpski olimpijski klub. Kao srpski vojnik ranjen je u borbi sa nemačkom vojskom na brdu Bubanj kod Požarevca, a preminuo je 1915. godine.

Povezana vest:  Pola Redklif u Londonu trči svoj poslednji maraton