james_gist

Partizan i Hemofarm ubedljivim pobedama do finala plej-ofa

Košarkaši Partizana i Hemofarma plasirali su se u finale plej-ofa domaćeg šampionata pošto su u odlučujućim, trećim polufinalnim utakmicama večeras na domaćem terenu ubedljivo pobedili ekipe FMP-a, odnosno Radničkog iz Kragujevca.

„Crno-beli“ nisu dozvolili iznenađenje pošto su isprašili „pantere“ sa čak 30 poena razlike – 98:68 (35:10, 15:19, 27:22, 21:17).

U ekipi trenera Vlade Jovanovića Amerikanac Džejms Gist je postigao 19, Vladimir Lučić 15, a Australijanac Nejtan Džavai i Čeh Jan Veseli po 12 poena.

Povezana vest:  NBA, Dalas ponovno bolji od Majamija

U poraženom timu zapaženim učinkom su se istakli iskusni Vuk Radivojević sa 17, kao i Bojan Subotić i američki internacinalac Brendon Boumen koji su postigli po 15 poena.

Najtrofejniji srpski klub izborio je 12. uzastopno učešće u finalu plej-ofa elitnog domaćeg takmičenja, a od 11 dosadašnjih okršaja dobio je devet i izgubio dva (oba od podgoričke Budućnosti, 2000. i 2001. godine).

Zanimljivo je da je Partizan na putu ka devet uzastopnih šampionskih titula čak četiri puta u finalu igrao sa Hemofarmom, a prošle godine treći susret u seriji nije ni odigran pošto Vrščani nisu doputovali u Beograd zbog, kako su naveli, bezbednosnih razloga.

Povezana vest:  Kadetima Srbije zlato na turniru Turk Telekom

Učenici trenera Željka Lukajića savladali su Radnički sa 96:66 (17:11, 19:16, 30:22, 30:17).

Tenzija iz drugog meča, koji je Radnički dobio u Kragujevcu, prenela se na parket hale „Milenijum“, a u takvoj situaciji mnogo bolje se snašao domaći tim koji su do zlata vrednog trijumfa predvodili Crnogorac Ivan Maraš sa 24, Danilo Anđušić sa 22 i kapiten Miljan Pavković sa 19 postignutih poena.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Brazil deveti, Kina 16. na prvenstvu sveta

Šumadinci su najbolju sezonu u istoriji kluba završili na razočaravajući način. U ekipi Radničkog, koja je večeras rastavljena na proste činioce, bolji od ostalih bili su Marko Čakarević sa 18 i Amerikanac Majkl Li sa 11 poena.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice, a prvi susret u kome je Partizan domaćin zakazan je za 1. jun.