maraton_most

Posle 24. Beogradskog maratona

Roza Mota: Dolazim ponovo!

 

Izjave mnogih aktera, učesnika i partnera ovogodišnjeg 24. Beogradskog maratona mogu da posluže kao ocena o njegovom kvalitetu i značaju.

Među njima posebno se izdvaja Roza Mota, promoter ovogodišnjeg maratona, višestruka prvakinja Evrope, svetska prvakinja i olimpijska šampionka u maratonu. Ona je, svakako, najpozvanija da svojim utiscima da ocenu celog događaja.

-Uživala sam ovih nekoliko dana u Beogradu prateći sve što se događalo u vezi sa maratonom i trčanjem. Sam događaj je protekao izvanredno i u vrlo lepoj i pozitivnoj atmosferi. Ljudi su vrlo ljubazni, a ja sam ovde stekla nove prijatelje. Volela bih da se ponovo vratim u Beograd i na maraton.

Povezana vest:  Ivana Španović i finalne pripreme za velike rezultate

Gospođa Mota je svojim prisustvom i izgovorenim rečima umnogome pomogla da lepa beogradska maratonska razglednica putem medija obiđe svet.

Ovogodišnji maraton ostaće upamćen i po dobroj organizaciji, značajnim humanitarnim programima, masovnosti u Trci zadovoljstva, povećanom broju učesnika u polumaratonu i maratonu među kojima se posebno izdvaja preko 650 učesnika – rekreativaca iz 36 zemalja sveta.

Povezana vest:  Španović treća na mitingu u Daeguu

Osim toga, nekoliko novina u ovogodišnjem maratonu značajno su doprineli kvalitetu, popularnosti i masovnosti.

To su, pre svega, turistički aranžmani za domaće i strane učesnike – rekreativce koje je pripremila turistička agencija Kon Tiki travel uz podršku Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije Srbije, kao i Prvenstvo Srbije u štafetnom maratonu za srednje škole.

-Ovo je prilika da se zahvalimo svima koji su doprineli da ovogodišnji maraton dobije ovakvu ocenu gospođe Mota – izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Povezana vest:  Dudaš sutra na operaciji, obećava uspeh sledeće godine

-Takođe, sva prethodna, kao i ovogodišnje iskustvo iskoristićemo da već od danas započnemo sa pripremama za 25. jubilarno izdanje Beogradskoi maraton sa ciljem da predstojeći događaj bude i najbolje izdanje maratona do sada – zaključio je izjavu Nikolić.

PHOTO: ataimages.rs