NIKOLA_GRBIC_2011

Grbić opet pobedio u trci „Dunavskog kupa“

 

Nikola Grbić biciklista iz Štrpca sa Kosova, pobedio je drugi put ove sezone u trci za „Dunavski kup“ najvećeg takmičenje rekreativaca, amatera, mastersa i mladih voza u regionu koji organizuje klub Elit iz Novog Sada. Prvu pobedu upisao je u ciklo kros trci 21. marta u Novom Sadu.

Grbić je trijumfovao u trci Susek – Popovica (34 km) u vremenu 1: 01,02 časova. Drugo mesto sa 15 sekundi slabijim vremenom pripalo je Stefanu Kovanoviću iz Partizana dok je treći bio Filip Čengić iz Vinkovaca sa 1,18 minuta zaostatka.

Povezana vest:  TRKA OKO ITALIJE, Vigins najbrži na hronometru

U trci  Sremska Kamenica – Susek (30 km) dva prva mesta pripala su biciklistima iz Vinkovaca u Hrvatskoj Luki Jovanoviću  i Filipu Čengiću, dok je treći stigao Dragoslav Simić iz Partizana. Pobednika je odlučio sprint posle 40,36 minuta vožnje.

– Učestvovalo je 55 biciklista i pet biciklistkinja iz 17 klubova iz Hrvatske, BiH i Srbije – istakao je direktor „Dunavskog kupa“ Tibor Tarjan.- Posebno je bilo uzbudljivo u borbi za prolazne ciljeva. Bilo ih je pet i osim Josipa Klarića koji je poveo sa 4 boda u generalnom plasmanu, niko nije uspe da se dva puta dokopa poena. U brdskim ciljevima, kojih je bilo četiri, vodi Filip Čengić sa 10 bodova, Dejan Dolašević  je drugi sa 9, a Dragoslav Simić, obojica iz Partizana je treći sa 7 poena.

Povezana vest:  Miloš Borisavljević 24. na juniorskom SP u vremenu pobednika

Na kraju „Dunavskog kupa“ pobedniku će pripasti trofej „Zlatna amfora“ koju zajednički daruju Zlatara Tarjan iz Novog Sada i Grnčarska radionica Miljana Stankovića iz Zrenjanina, a glavna nagrada je ram za trkački bicikl Trogon, dar generalnog sponzora Ciklo manije internešenel, čiji je vlasnik nekadašnji profesionalac Zoltan Tarjan. Sponzor takmičenja je u Vitalikum, a pomogli su i BS Vojvodine, Novosadski sajam, Novosadski maraton, Grad Novi Sad i drugi gradovi domaćini jedne od 22 trke koliko ih ima ove godine.

Povezana vest:  Borisavljević na mlazni pogon uz Banstol

Naredne trke „Dunavskog kupa“ voziće se 21. i 22. maja u Bačkom Petrovcu.