milan_macvan_hemofarm_zvezdaMačvan „pobratimio“ Hemofarm i Makabi

 

Prelazak Milana Mačvana u Makabi, ozvaničen u ponedeljak pod uslovima koje su usaglasili predsednik i potpredsednik kluba iz Tel Aviva Šimon Mizrahi i David Federman i potpredsednici vršačkog Hemofarma Dragomir Čurčić i Marko Milojević, predstavlja i početak trogodišnje sportsko-poslovne saradnje od sada „bratskih klubova“.

Glasajući za transfer Mačvana, čiji finansijski detalji ostaju poslovna tajna u skladu sa korporativnom politikom grupe „Štada“, članovi Skupštine „farmaceuta“ otvorili su vrata saradnje sa velikim izraelskim klubom koja podrazumeva i podršku u formiranju vrsnih igrača iz podmlatka.

-Postignuti dogovori i potpisana Deklaracija o međusobnoj saradnji kao ‘bratskih klubova’ nisu ništa manje važni od samog transfera vrsnog mladog košarkaša. Iako nam je, s jedne strane žao, suštinski smo zadovoljni što igrač takvih košarkaških i ljudskih kvaliteta može da ostvari svoje snove i zaigra u klubu iza koga stoji čitava država – izjavio je Milojević.

Povezana vest:  Šakota: Utisak je da smo sami izgubili

Oceni da nije uvek samo „brojka“ važna potpredsednik kluba dodaje ubeđenje svih „narandžastih“ da „bez koncepta nije lako ići bilo kuda, naročito ne napred“.

-Pored izvesne sume za ispisnicu, dogovorili smo saradnju koja tokom naredne tri godine, uz podršku razvoja talenata iz naše već dobro poznate škole košarke, podrazumeva i razne aspekte stručne saradnje, razmenu igrača, razigravanje igrača, animiranje sponzora iz svojih sredina i usmeravanje ka klubu partner – precizirao je Milojević jedan deo dogovora.

Povezana vest:  Ivković: Izvukli smo pouke, hoćemo revanš Crnogorcima

Ostatak usaglašenih aktivnosti odnosi se na davanje prednosti zajedničkim pripremana, učešću na turnirima u organizaciji oba kluba, davanje prioriteta pri međunarodnim transferima, skautovanje igrača i drugi vidovi međusobne saradnje u kojima Hemofarm ima status „kluba partnera velikog Makabija iz Tel Aviva“.

Govoreći o finansijskom momentu priče „Hemofarm/Makabi“ Čurčić je istakao da su uplate predvideli prema dinamičkom planu, prilagođenom internim planovima kluba.

-Posebno nas raduje što u Makabiju i kod Mačvana ima sluha za uzimanja učesća, ukoliko nam bude potrebno, u marketinškim kampanjama za određene Hemofarmove proizvode – smatra značajnim Ćurčić.

Klub iz Vrsca, kako tvrde potpredsednici Hemofarma, nastavlja rad prema dugogodišnjem konceptu koji u praksi znači kvalitetan rad sa mlađim igračima, uobličavanje njihovih veština pod okom stručnjaka i dalju nadgradnju sa pružanjem mogućnosti da zaigraju u rangu sa iskusnijim prvotimcima, zaključno sa kompletnom pažnjom u mnogim detaljima kako bi mogli da „izniknu u asove poput Mačvana“.

Povezana vest:  KOŠARKA LIGA SRBIJE, Tri pobede gostiju u 15. kolu KLS

-Sada, na temelju dugoročne saradnje sa Makabijem, ubeđeni smo da motivacija svih naših igrača postaje još izraženija. Važno je da uz uspešnu prošlost raspoloženi i orni za rad idemo u budućnost i promociju najlepših vrednosti, u ovom slučaju prosmatranih kroz prizmu košarkaškog sporta koji vole svi u Srbiji – optimisti su Čurčić i Milojević i zaključuju da bi „sa zadovoljstvom dali Makabiju pravo prvog izbora igrača iz naše kluba ubuduće“.