Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je danas da je „dobra hemija“ izuzetno važna za igre u kontinuitetu.

„Mislim da su svi jedva dočekali da počne da se igra posle pauze koja je trajala nekoliko meseci. Treba biti pametan i dobro osmisliti naredni period u kom je rizik od povreda sigurno malo veći. Medjutim, najvažnije je da smo se skupili i da smo počeli sa treninzima, upoznavanjem i pravljenjem dobre hemije. Prvi utisci su dobri, igrači su došli prilično spremni što je mnogo važno“, rekao je Obradović za sajt kluba.

Povezana vest:  NBA VESTI, Čikago bolji od San Antonija

On je istakao da igrači znaju koji su ciljevi i šta se od njih očekuje.

„Prvi deo koristimo za bazične pripreme u kombinaciji sa tehnički-taktičkom pripremom. Prva faza će biti sigurno umerenija nego što je to inače bilo. Mislim da treba da vodimo računa o zdravlju igrača, vrlo smo disciplinovani što se tiče mera i onoga što propisuje zdravstvo. U ovom hotelu ponekad i nije lako da se ne slikate i odbijati nekoga, ali smo prihvatili to kao jedan deo mera koje moramo da poštujemo. Što se samog tima tiče, ponavljam, došli su igrači prilično motivisani. Znaju koji su ciljevi i koja su očekivanja i željni su da se dokažu“, kazao je Obradović.

Povezana vest:  Tomić: Ulm specifičan tim, moramo da kontrolišemo igru

Po njegovim rečima, američki košarkaši koji su došli imaju dobar karakter.

„Osim bazičnih fizičkih priprema koji su jak preduslov za igranje u kontinuitetu izuzetno je važno da stvorimo hemiju između igrača, novajlija, čak i nekih igrača koji su tu koji se poznaju. Stariji Zvezdini igrači treba da prihvate nove, a novi Amerikanci moraju sa svojim sunarodnicima da se socijalizuju. Mislim da izborom dobrih karaktera, a to jeste sigurno, deo posla je uradjen. Drugi deo posla je pred nama, uz to da ostanemo zdravi i to će biti akcenat u narednih 17 dana“, naveo je Obradović.

Povezana vest:  Vujošević: Pojačali smo rad, imamo pobedničke aspiracije