NBA je objavila da će pobednik takmičenja 2019 MTN DEW u šuturanju trojki Joe Harris (Brooklyn Nets), WNBA košarkašica Jordin Canada (Seattle Storm), nekadašnji NBA igrač Igor Rakočević (Minnesota Timberwolves, Srbija), uz bivšu WNBA košarkašicu Tichu Penicheiro (Sacramento Monarchs, Portugal), učestvovati na najnovijem Jr. NBA  online kampu na  OWQLO App, zvaničnoj aplikaciji Jr. NBA lige za Evropu i Bliski Istok.

Kamp, koji će se održati između 25. i 27. septembra, obezbeđuje učesnicima inovativan način da bezbedno i zdravo rade na svojim košarkaškim veštinama kod kuće ili u dvorištu. Program će takođe pružiti mladim sportistima i ljubiteljima košarke širom Evrope i Bliskog Istoka priliku da komuniciraju sa svojim omiljenim sadašnjim i bivšim NBA i WNBA igračima i da uče od njih.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Pobeda debitanta Crnokose

Treneri za fitnes i performanse  Natalie Higby iz The Durable Athlete i Bobby Windebank iz Bobby’s Bakery vodiće učesnike kroz razne aktivnosti, dok će bivši svetski šampion u freestyle basketu  Brice Coyère, poznat i kao Brisco Basket Freestyle,  postavljati domaće  zadatke kamperima sa ciljem poboljšanja  njihovih veština.

Do sada je Jr. NBA Camp – Online videlo više od 1.000 kampera iz 50 zemalja koji su se pridružili tečajevima. Devet trenera NBA i WNBA igrača, uz ambasadore košarke bili su uključeni u programe sa pet Q+A (pitanja i odgovori)  sesija , koje su takođe održane sa NBA i WNBA igračima. Među igračima koji su učestvovali u prethodnim događajima našla su se poznata imena: José Calderon (Španija ), Pau Gasol (Španija), Maite Cazorla (Atlanta Dream; Španija), Tèmitọpẹ Fagbenle (Ujedinjeno kraljevstvo), Willy Hernangómez (Charlotte Hornets; Španija) i mnogi drugi.

Povezana vest:  Đilas razgovarao sa predstavnicima Zvezde i Partizana

Od aprila 2020. godine aplikacija OWQLO je domaćin za  Jr. NBA at Home, interaktivnu seriju sadržaja koja pruža košarkaške treninge i vežbe koje se mogu izvoditi pojedinačno i u ograničenom prostoru kako bi pomogli mladim igračima širom sveta da ostanu aktivni i razviju svoju igru tokom Covid- 19 pandemije.

Zainteresovani  mogu da pronađu više informacija na owqlo.com i na  @NBAEurope na Instagramu. Za opšte informacije o  Jr. NBA, fanovi  mogu da pogledaju Jr. NBA naloge na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Povezana vest:  PRIPREME PARTIZANA, Prijateljska utakmica u Kraljevu u petak

Jr. NBA Camp – Online 27. – 31. jula – Ključne statistike:

 

  • 9 NBA i WNBA igrača, trenera i ambasadora
  • 1000+ kampera
  • 50+ zemalja
  • 5 Q + A sesija sa NBA i WNBA igračima
  • 10 sati treninga uživo sa NBA osobljem
  • 5 trening sesija sa NBA i WNBA igračima