Komesar košarkaške NBA lige Adam Silver rekao je danas da sezona 2020/21. neće početi pre iduće godine i dodao da je cilj da se igra pred navijačima.

„Po mom mišljenju, nova sezona neće početi pre početka 2021. Što više saznajemo, sve više verujem da je bolje da počnemo u januaru“, rekao je Silver za Si-En-En.

Povezana vest:  NBA VESTI, Džordž igra protiv Majamija, polako se vraća na teren

„Cilj nam je da sledeća sezona bude normalna, sa 82 utakmice i plej-ofom. Iako je idealno početi za Božić, mislim da je malo verovatno. Početak januara je najbolji kompromis jer je cilj da se igra pred navijačima“, dodao je on.

Aktuelna sezona NBA lige završava se u „mehuru“ – protivepidemijskoj izolaciji u „Dizni vorldu“, u Orlandu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dvejn Vejd: Ne znam gde, ali ću sigurno igrati ove sezone

Prvobitni plan je bio da nova sezona počne 1. decembra, što se smatralo kao vrlo optimistično, a i sam Silver je pre nekoliko nedelja rekao da je to rano.

Ako nova sezona počne u januaru preklopiće se sa Olimpijskim igrama u Tokiju (23. jul – 8. avgust) gde mnoge NBA zvezde planiraju da brane boje svojih zemalja.

Povezana vest:  Radonjić: Koncentrisano i energično za pobedu u Baru

Finansijski aspekt je očigledno presudan u odluci koju će NBA doneti. Korona virus je već ligu koštao stotine miliona dolara, a odigravanje cele sezone pred navijačima je najbolji način da se izbegne gubitak prihoda i u 2021. godini.