Komesar košarkaške NBA lige Adam Silver rekao je danas da sezona 2020/21. neće početi pre iduće godine i dodao da je cilj da se igra pred navijačima.

„Po mom mišljenju, nova sezona neće početi pre početka 2021. Što više saznajemo, sve više verujem da je bolje da počnemo u januaru“, rekao je Silver za Si-En-En.

Povezana vest:  Srbija sigurna protiv Portorika

„Cilj nam je da sledeća sezona bude normalna, sa 82 utakmice i plej-ofom. Iako je idealno početi za Božić, mislim da je malo verovatno. Početak januara je najbolji kompromis jer je cilj da se igra pred navijačima“, dodao je on.

Aktuelna sezona NBA lige završava se u „mehuru“ – protivepidemijskoj izolaciji u „Dizni vorldu“, u Orlandu.

Povezana vest:  Ðorđević pred Izrael: Znamo šta nam je činiti

Prvobitni plan je bio da nova sezona počne 1. decembra, što se smatralo kao vrlo optimistično, a i sam Silver je pre nekoliko nedelja rekao da je to rano.

Ako nova sezona počne u januaru preklopiće se sa Olimpijskim igrama u Tokiju (23. jul – 8. avgust) gde mnoge NBA zvezde planiraju da brane boje svojih zemalja.

Povezana vest:  KUP KORAĆA 2014, Radonjić: Uradili smo ono što smo planirali

Finansijski aspekt je očigledno presudan u odluci koju će NBA doneti. Korona virus je već ligu koštao stotine miliona dolara, a odigravanje cele sezone pred navijačima je najbolji način da se izbegne gubitak prihoda i u 2021. godini.