euroleague_basketball_logoEVROLIGA

 

Šilobad: Srećni smo što ćemo ugostiti velike protivnike

 

Poslovni direktor Košarkaškog kluba Partizan Mlađan Šilobad istakao je po okončanju žreba za Top 16 fazu Evrolige u Barseloni da su u najtrofejnijem srpskom klubu srećni što će ponovo moći da ugoste velike protivnike – Montepaski, Real i Efes Pilsen.

-Sam plasman u drugu fazu elitnog takmičenja za nas predstavlja veliki uspeh – ocenio je Šilobad i podsetio da su „crno-beli“ tokom leta ostali bez trenera Duška Vujoševića i nekoliko nosilaca igre iz prethodne sezone.

Povezana vest:  Bjelica MVP Evrolige u martu

On je napomenuo da svi Partizanovi rivali u G grupi imaju po nekog igrača koji je tokom karijere nosio dres beogradskog kluba i dodao da će biti veoma zanimljivo gledati okršaj sa njima.

Direktor Reala Alberto Ereros smatra da je grupa u kojoj se nalazi „kraljevski klub“ izuzetno zanimljiva i „prava takmičarska“.

-Montepaski je veoma kvalitetna ekipa, a gostovanja u Beogradu i Istanbulu nikome nisu lagodna – istakao je Ereros.

Povezana vest:  FAJNAL FOR NLB LIGE, Žalba Cibone odbijena, Partizan šampion

Predsednik Montepaskija Ferdinando Minući napomenuo je da je G grupa „izrazito homogena“.

-Mislim da sva četiri tima imaju šanse da se plasiraju u četvrtfinale. Za sada nam u Evroligi teče sve po planu iako imamo kompletno nov tim od leta – naveo je Minući.

Sportski direktor Efes Pilsena Alper Jilmaz nije bio zadovoljan žrebom, jer je klub iz Istanbula, prema njegovim rečima, svrstan u „veoma tešku grupu“.

Povezana vest:  Do daljeg bez košarke u Srbiji

-Svi rivali u grupi igraju odlično na domaćem terenu i to je ono što ovoj grupi daje posebnu draž – zaključio je Jilmaz.