Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović izneo je danas niz pohvala o ekipi Valensije, ali je i naveo da španski klub ima mane i da veruje da njegov tim ima šanse.

„Stiže možda i najtalentovanija napadačka ekipa u Evroligi. Znatno su se pojačali ove sezone i istakli svoje ciljeve.  Doveli su Vilijamsa, Kalinića, Hermansona, Prepelića… Igrali su fenomenalno u Pireju i stižu sigurno u odličnom raspoloženju na ovu utakmicu. Odlični su šuteri, odlično trče kontru, i ključ je kako ih timski odbraniti, jer individualno svi imaju veliki kvalitet. Ubacuju mnogo poena, ali imaju i svojih mana, i verujem da imamo šansu uz strpljenje koje moramo da pokažemo na toj utakmici“, rekao je Obradović za sajt kluba.

Povezana vest:  Tomić uoči Cedevite: Da odreagujemo posle Valensije

Zvezda će dočekati ekipu Valensije u utakici 15. kola Evrolige.

Košarkaš crveno-belih Ognjen Dobrić je kazao da Zvezdu očekuje još jedna teška utakmica u nizu, protiv ekipe koja igra odlično.

„Stižu u Beograd u dobrom raspoloženju nakon pobede u Atini. Ekipa koja se godinama gradi oko Dubljevića i nekoliko vrlo iskusnih španskih igrača, sada je izuzetno pojačana tokom leta dolaskom Kalinića, Vilijamsa, Hermansona. Odlična ekipa, koja ima dugačku klupu, igra dobro i to se vidi i po tabeli. Neće nam biti lako, ali mi moramo da pronađemo način i igru koja nas je krasila u prethodnom periodu i dodjemo do pobede“, naveo je Dobrić.

Povezana vest:  Zvezda dobila Metalac i izjednačila se sa Cedevitom

Utakmica će se igrati sutra od 19.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.