NBA All-Star 2021 glasanje pod pokroviteljstvom AT&T, zvanične 5G mreže NBA lige, počinje sutra, u četvrtak 28. januara u podne i završava se 16. februara u 23:59 po njujorškom vremenu (ET), pružajući navijačima priliku da glasaju za NBA All-star startere. Razgovori oko same potencijalne NBA All-Star utakmice su u toku. 

Tokom perioda glasanja, navijači mogu da glasaju po jednom svakog dana putem NBA aplikacije i NBA.com, kao i da glasaju za do 10 pojedinačnih igrača dnevno na Twitteru. Svi aktuelni NBA igrači biće na raspolaganju za selekciju. Tokom pet „2-za-1 dana“ će se omogućiti fanovima da glasaju po dva puta i to 30. januara, 2, 4, 13. i 16. februara putem glasačkih platformi na Twitter-u, NBA.com i NBA aplikaciji. Svi ovi „2-za-1 dani“ biće određeni za glasanje od 00:00 – 23:59 (ET – istočno američko vreme).   

Povezana vest:  Košarkaši Crvene zvezde bez podrške navijača u Istanbulu

 NBA igrači i mediji pridružiće se navijačima u izboru NBA All-star startera. Navijači će činiti 50 odsto glasova, dok će svi trenutni igrači i medijska komisija činiti po 25 procenata. Igrači i mediji takođe će moći da popune jedan glasački listić na kojem će se nalaziti tri krila/centra i dva beka i iz Istočne konferencije i iz Zapadne konferencije.   

Pošto svi glasovi budu prebrojani, igrači iz obe konferencije biće rangirani po poziciji (bekovi; krila i centar) u okviru svake od tri glasačke grupe – glasova navijača, glasova igrača i medijskih glasova. Rezultat svakog igrača biće izračunat prosekom glasova ove tri glasačke grupe. Dva beka i tri krila/centra sa najboljim rezultatom u svakoj konferenciji biće proglašeni za NBA All-star startere. Glasanje navijača poslužiće kao taj-brejk igračima koji se nalaze u poziciji da imaju isti rezultat.  

Povezana vest:  PLEJ OF, Vujošević nije zadovoljan

Informacije o glasanju za fanove biće ažurirane 4. i 11. februara. TNT će objaviti NBA All-Star startere za ovu sezonu u četvrtak uveče, 18. februara tokom TV emisije „TNT NBA dojave pod pokroviteljstvom CarMax-a“. TNT će takođe objaviti ko su NBA All-Star rezerve, po izboru glavnih NBA trenera, u utorak uveče, 23. februara.  

Kako fanovi mogu da glasaju: 

  • NBA.com stranica za glasanje na vote.NBA.com: Ispunite jedan pun glasački listić dnevno (dnevno se definiše kao jednom u 24 časa) na internet stranici vote.NBA.com sa internet pregledača na računaru ili mobilnom uređaju. Fanovi prilikom izbora startera mogu da izaberu do dva beka i tri krila/centra iz svake konferencije.  
     
  • NBA App: Pristupite glasačkom listiću i glasajte preko NBA aplikacije, dostupnim za Android i iOS mobilne uređaje. Fanovi mogu da popune po jedan pun glasački listić dnevno tako što će prilikom izbora startera izabrati do dva beka i tri krila/centra iz svake konferencije.  
     
  • Twitter: Tvitujte, retvitujte ili odgovorite sa heštegom imena i prezimena NBA igrača (#ImePrezime) ili Twitter nalogom zajedno uz hešteg #NBAAllStar. Svaki tvit može da sadrži samo jedno ime ili ime naloga jednog igrača. Navijači mogu glasati za 10 jedinstvenih igrača dnevno od 28. januara – 16. februara.  
Povezana vest:  Partizan izgubio u Laktašima od Igokee