reprezentacija_kzn_ziraSrbija među nosiocima žreba za Evropsko prvenstvo

 

Košarkaška reprezentacija Srbije biće među nosiocima žreba za sastav grupa na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Litvaniji, saopštila je danas organizacija FIBA Evropa. Pored Srbije, evropskog vicešampiona, u prvi „šešir“ su svrstane i selekcije Španije, Grčke i Slovenije.

Drugi „šešir“ činiće Francuska, Hrvatska, Rusija i Turska, u trećem će biti Nemačka, Litvanija, Crna Gora i Belgija, a u četvrtom Velika Britanija, Makedonija, Izrael i Gruzija.

Povezana vest:  Ataman: Zaustavili Mitrovića, publika besprekorna

Italija, Bugarska, Poljska i Bosna i Hercegovina biće u petom „šeširu“, a u šestom Ukrajina, Letonija i dve selekcije koje do Evropskog prvenstva stignu preko dodatnih kvalifikacija u kojima će igrati Finska, Mađarska i Portugal.

Žreb za Evropsko prvenstvo zakazan je za 30. januar u Viljnusu, a takmičenje će se održati od 31. avgusta do 18. septembra. Evropsko prvenstvo u Litvaniji biće prvo na kome će se umesto 16 ekipa takmičiti 24 reprezentacije, koje će u prvoj fazi biti podeljene u četiri grupe.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Krstić: Veliki uspeh, moj najveći uspeh

Plasman u drugu fazu izboriće po tri najbolja tima koji će potom biti podeljeni u dve nove grupe od po šest ekipa. Najbolje četiri ekipe iz obe grupe u drugoj fazi obezbediće nastup u četvrtfinalu.