lopta_u_kosuFMP ponovo pobedio u tesnoj završnici

 

Mladi košarkaši FMP-a odigrali su danas još jednu neizvesnu utakmicu u Parizu, ali su uspeli da pobede Unikahu sa 79:78 i plasiraju se u finale završnog turnira Evrolige, u kome će igrati sa juniorima Žalgirisa.

Tim iz Železnika je do pobede došao u finišu utakmice, kao i juče, kada je u poslednjoj sekundi pobedio Split. Utakmica danas imala je nešto drugačiji tok, pošsto je FMP vodio tokom većeg dela meča, da bi Unikaha preuzela prednost u finišu.

Povezana vest:  Marjanović i Jokić: Nametnućemo se radom u NBA ligi

Tada je dosuđena nesportska lična greška španskom timu zbog udaranja, a FMP je uspeo da izjednači, da bi posle jednog penala rivala, Bogdan Bogdanović šest sekundi pre kraja postigao pobednički koš.

-Bilo je napeto, baš kao i juče, ali smo takođe pobedili – rekao je posle utakmice trener aktuelnih juniorskih prvaka Evrope Aleksandar Glišić i izrazio nadu da će njegova ekipa uspeti da se oporavi do sutrašnjeg finala.

Povezana vest:  Radonjić: Pokazali smo snažan karakter

-Žalgiris je veliki favorit, ali bila je to i Unikaha. Treba potvrditi to sa papira i na terenu. Samo se nadam da ćemo imati snage da odigramo sutra kao i ove utakmice – kazao je Glišić.