jelena_jankovic_bekhend_rimWTA RIM

Jankovićeva poražena u finalu Rima

 

 

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da treći put u poslednje četiri godine osvoji turnir u Rimu. U finalu je Jankovićeva poražena od Marije Hoze Martinez Sančez iz Španije sa 2:0 u setovima (7:6(5), 7:5).

Jelena je u polufinalu i četvrtfinalu pobedila, tačnije deklasirala sestre Serenu i Venus Vilijams.

U prvom setu obe teniserke su dva puta oduzimale servis, a više sreće u taj brejku imala je Špankinja, koja ga je dobila sa 7:5.

Povezana vest:  Ivanović, Janković i Troicki sutra na terenu

Martina Sančez i drugi deo igre startovala bolje i odmah napravila brejk prednosti ali se JJ vratila u igru i ponovo stiže do nerešenog rezultata.

Kada se mislilo da je „Kraljica drame“ rešila da ide u treći set i na novu pobedu Martinez Sančez je ponovo oduzela servis Jeleni i kod rezultata 5:4 servirala za titulu. Ipak, Jelena je opet pokazala koliki zašto se nalazi u vrhu WTA liste i uspela je da se izjednači na 5:5. U naredon gemu Jelena je servirala ali je na kraju Španjolka uspela da, ponovo, oduzme servis Jeleni i povede sa 6:5 u drugom setu. Ponovo je Španjolka servirala i imala je dve meč lopte. Prvu je Jelena spasila ali za drugu nije imala sreće te je Španjolka osvojila turnir.

Povezana vest:  WTA LISTA, Serena Vilijams prva, JJ druga, Ana 65, Bojana 93.

Martinez Sančez ovo je bila treća titula u karijeri, dok je Jelena ostala na 12 trofeja ali će od ponedeljka napredovati na listi i sa sedmog, verovatno skočiti na peto mesto. Dvadesetosmogodišnja Špankinja, 26. na WTA, u Rimu inkasirala je 350.000 dolara i 900 WTA poena, dok je Jeleni zaradila 175.000 dolara i 620 bodova.

Povezana vest:  Ðere uspešno startovao na turniru u Kordobi