petko_vs_dimaPovratak Petkovića među konopce

 

Srpski bokser sa nemačkim pasošem koji je tri godine bio odsutan sa evropskih ringova, Aleksandar Petković, uveliko ponovo trenira i sprema se za nove pobede. Sledeći meč imaće 13. maja protiv Kari Rota, a posle toga ga očekuje meč za titulu prvaka Nemačke u Ingolstadu protiv Hans Jorgen Blaska. U svojoj profesionalnoj karijeri ima 37 pobeda, četiri poraza i tri nerešena meča, pojaseve šampiona Nemačke, Internacionalnog šampiona u WBC, a imao je i priliku da se bori za svetsku WBO titulu protiv Džona Nelsona, kada je izgubio meč na poene u 12 rundi. Deset godina je bio član jednog od najjačih svetskih kampova Universum Boks Promoušn kampa, a menadžer mu je bio Klaus Peter Kol. 2006. raskinuo je ugovor i kako sam kaže pokajao se.

Povezana vest:  POJEDINAČNO PRVENSTVO CRNE GORE 2013, Radonjić najbolji bokser

-Napustio sam Univerzum kada sam bio u punoj snazi i top formi, jer sam bio željan slatkog života, što me je koštalo karijere. Svaka škola se plaća, pa i ova moja, ali sam sada dosta zreliji i pokazaću da sam i dalje u igri za svetsku titulu u super teškoj kategoriji. Treniram u Boks Fabrik kampu u Minhenu kod Rolanda Šutnera koji mi je pružio novu šansu. Forma mi je u uzlaznoj putanji i očekujem da budem spreman za meč za titulu prvaka Nemačke. Posle toga ću negde na visinske pripreme, verovatno negde u Srbiju, jer me očekuju novi mečevi od avgusta. Krajem godine se nadam meču za titulu Interkontinental prvaka u WBO, WBA, WBC ili IBF verziji, kako bih ušao u top 15 na svetu i ponovo dobio šansu da izazovem svetskog prvaka – rekao jeAleksandar Petković.

Povezana vest:  Rasel pobedio Gonzalesa za titulu u pero kategoriji

Petkovic je rođen u Minhenu gde je i odrastao a deset godina je živeo i trenirao u Hamburgu  u Univerzumu sa braćom Kličko, Mihaljčevskim i Gregorianom, koji su takođe napustili ovaj kamp. Peter Kol je posle 25 godina bavljenja promoterstvom po prvi put u problemu da li će produžiti ugovor sa televizijom ZDF koja ga je do sada finansitrala i inkasirala mu za 25 godina 250 milona evra, bruto. Zbog toga je veliki broj njegovih boksera u opravdanom strahu šta će biti sa njihovim daljim karijerama.

Povezana vest:  VEČE BORILAČKIH SPORTOVA U BEČU, Panajotovićev povratak u ring, Rovčanin siguran