Kvalifikacioni turnir Evrolige za juniore, JCT 2010

Dobre navike se ne menjaju, FMP šampion! 

fmp junioriJuniori FMP-a osvojili su kvalifikacioni turnir Evrolige u Beogradu! “Panteri” su u finalu bili bolji od INSEP-a rezultatom 77:69 (18:23, 22:18, 23:10, 14:18) i tako potvrdili dominaciju na Starom kontinentu. FMP odlazi na “fajnal-ejt” u Parizu (od 6. do 9. maja) i kao branilac titule Evrolige i kao pobednik beogradskog turnira.
Francuska ekipa, koja je u suštini nacionalna košarkaška akademija, pokazala je klasu u prvom poluvremenu, ali je beogradski tim dodao gas po povratku sa velikog odmora. Prednost FMP-a rasla je i do plus 16 (68:52) u 35. minutu i već tada moglo je da počne slavlje igrača i stručnog štaba predvođenog trenerom Aleksandrom Glišićem.
Pored pobedničkog trofeja u Železnik je stigao i pehar za MVP turnira, a to je Nikola Silađi. Sjajni krilni centar uvršten je i u idealnu petorku turnira, a bio je najbolji i u takmičenju u zakucavanju. Pored Silađija u najbolji tim turnira ušli su i Filip Nojman (Brose Baskets), Luka Radović (Budućnost), Luka Mitrović (Hemofarm) i Matis Kejta (INSEP).
Najbolji strelac turnira je Filip Nojman (Brose Baskets), a trojkaš Hugo Invernici (INSEP). 
FMP je odlično organizovao samit košarkaških talenata, a domaćinstvom srpskog kluba oduševljen je i Eduard Skot, sportski direktor Evrolige.
– Prvi turnir pod okriljem FMP-a organizovan je 2008. godine i bilo je to sjajno iskustvo. Neverovatno je koliko turnir napreduje iz godine u godine zahvaljujući FMP-u. Zadovoljstvo mi je što sam bio deo ovog takmičenja. O sjajnim uslovima u tri klupske hale pričali su mi i učesnici, gosti, novinari, koji nisu imali nijednu zamerku – podvukao je Eduard Skot. 

Povezana vest:  Partizan ubedljiv protiv Budivelnika, ostao u igri za Top 16

FMP, POBEDNIK JCT 2010: Strahinja Mladenović 4, Vasilije Micić 14, Miloš Živković, Stefan Popovski-Turanjanin 10, Nikola Janković 7, Nikola Pavlović 4, Nenad Miljenović 11 (12 as), Milan Stevanović, Sergej Vučetić 1, Aleksandar Jovanović 2, Nikola Silađi 12 (6 sk), Nemanja Bezbradica 12 (6sk).

Trener: Aleksandar Glišić
Pomoćni trener: Bojan Đerić
Tim menadžer: Vladan Mitrović

Povezana vest:  Vilijams: Nelson mi je mnogo lepo pričao o Zvezdi

REZULTATI

Za sedmo mesto: Asvel – Crvena zvezda 80:77 
Za peto mesto: Brose Baskets – Hemofarm 72:83
Za treće mesto: Partizan – Budućnost 64:68
Finale: FMP – INSEP 77:69