Metalac otpustio Nenada Stefanovića

 

Košarkaši klub Metalac otpustio je plejmejkera Nenada Stefanovića. Tu vest sinoć su preneli lokalni elektronski mediji najavljeno je da će sutra u 12 sati biti održana konferencija za novinare. Stefanović „zbog bolesti“ nije igrao protiv Vojvodine u Novom Sadu, kada je Metalac, posle dva produžetka poražen sa 101:107, pa su ga menjali Nenad Kasabašić i mladi Đukan Đukanović. Čelnici Metalca nisu zadovoljni Stefanovićevim igrama iako je on, navodno, „među deset najplaćenijih igrača“ u Košarkaškoj ligi Srbije.

Povezana vest:  Nikola Jokić: Za mene nema lake utakmice

Prema zvaničnoj statistici Košarkaške lige Srbije on trenutno zauzima 66. mesto sa indeksom uspešnosti 109. Pre njega na toj listi iz Metalca su Dragomir Marojević, Marko Ljubojević, Vladimir Panić, Milan Trtić, Stefan Birčević i Vuksan Gagović. Stefanović je letos došao u Metalac na zahtev novog trenera Milovana Stepandića, otpušten je kapiten Jovan Teodosić, a nije obnovljena ni saradnja sa Brankom Jereminovim, koji se oporavljao posle operacije kolena zbog povrede zadobijene na utakmici Borac – Metalac u Čačku.

Povezana vest:  NBA VESTI, Kirilenko napušta Minesotu

Smatra se kako bi Stefanovićevo otpuštanje moglo dovesti i do odlaska trenera Stepandića, koji je „prvog plejmejkera“ smatrao ključnim igračem Metalca.