Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) saopštila je danas da će NBA All-Star 2021 biti održan u nedelju, 7. marta u State Farm Areni u Atlanti, domu Atlanta Hawksa, gde će se godišnja globalna proslava Lige prvi put odigrati u jednoj noći, sa početkom u 18:30 ET na TNT. U okviru ovogodišnjih događaja, NBA i Nacionalno udruženje košarkaša (NBPA) najavili su da će nameniti više od 2,5 miliona dolara u fondovima i sredstvima za kroz istoriju crne koledže i univerzitete (HBCU) i pružiti dodatnu podršku i svest o pravednoj raspodeli i pristupu lečenju, pomoći i vakcinama za prevenciju COVIDA-19.

Prenos NBA All-Stara počeće u 17 časova ET sa TNT NBA Tip-Off presented by CarMax, nakon čega slede Taco Bell® Skills Challenge i MTN DEW® takmičenje u šutevima za 3 poena sa početkom u 18:30. ET. Prenos 70-e NBA All-Star utakmice počeće u 20 sati ET, sa AT&T takmičenju u zakucavanju koji se održava u poluvremenu. Utakmica će slediti isti format kao i prošle godine, sa timovima koji će se takmičiti za pobedu u svakoj četvrtini i igraće za konačni rezultat tokom vremenski neograničene četvrte četvrtine.

Spisak učesnika NBA All-Star utakmice biće određen kroz NBA All-Star draft, gde će dva kapitena timova birati iz grupe igrača koji su dobili glasove za startere i rezerve u svakoj konferenciji i odabraće najbolje bez obzira na pripadnost konferenciji. Kapiteni će biti All-Star starteri iz svake konferencije koji u svojoj konferenciji dobiju najviše glasova navijača. NBA All-star starteri biće objavljeni u četvrtak, 18. februara, u 19:00 ET na TNT-u.

Kroz partnerstvo sa Thurgood Marshall College Fund –om (TMCF), UNCF  (United Negro College Fund), National Association for Equal Opportunity (Nacionalnim udruženjem za jednake mogućnosti- NAFEO) i Direct Relief’s Fund for Health Equity, NBA, NBPA i NBA All-Star 2021 partnerima, uključujući AT&T , MTN DEW® i Taco Bell®, naglasiće se značaj HBCU-a i podići svest o različitom uticaju COVIDA-19 na obojene zajednice. Pored toga, All-Star će predstaviti specijalne nastupe muzičkih grupa iz HBCU-a i jedinstvene ispovesti i sadržaje istaknutih bivših i sadašnjih studenata ovih koledža i univerziteta.

Povezana vest:  Teodosić: Zadovoljio bih se i šestim mestom, ali želimo u finale

Za NBA All-Star 2021, NBA i NBPA uspostavili su dodatne mere kao dopunu trenutnih protokola o zdravlju i bezbednosti u Ligi. To se odnosi i na privatna putovanja u i iz Atlante, stvaranje okruženja „mini mehura“ u okviru jednog hotela za igrače i trenere i poboljšana PCR testiranja.

Više informacija je dostupno ovde. Pored toga, za dobrobit i sigurnost šire zajednice Atlante, neće biti navijačkih aktivnosti, pratećih događaja i ugostiteljskih delatnosti za potrebe All-Stara.

Dodatni detalji u vezi sa NBA All-Star 2021 i datumom NBA All-Star drafta biće objavljeni narednih dana.

 Izjave zvaničnika   

Komesar NBA, Adam Silver„NBA All-Star u Atlanti nastaviće našu godišnju tradiciju slavljenja košarke i najvećih igrača na svetu pred globalnom publikom. Pored svečanosti na terenu, All-Star utakmica će odati priznanje vitalnoj ulozi koju HBCU igraju u našim zajednicama i usmeriti pažnju i resurse na pomoć borbi protiv COVIDA-19, posebno za najugroženije.“ 

Izvršna direktorka NBPA, Mišel Roberts: „HBCU su pružali vrhunsko obrazovanje našim zajednicama u vreme kada nam je bio uskraćen pristup visokom obrazovanju. Bili su tamo – i ostali su tamo – za nas. Sada mi stojimo uz njih“. 

Predsednik i izvršni direktor Thurgood Marshall College Fund, dr Harry L. Williams: „Kao osnivački partner Fonda koledža Thurgood Marshall, NBA nam je stalna podrška već duže od 33 godine. Posvetivši svoju All-Star platformu podršci istorijski crnim koledžima i univerzitetima, NBA daje izjavu o dubokoj posvećenosti lige boljoj budućnosti, prepoznajući presudnu ulogu koju su crni koledži uvek igrali u omogućavanju rasne ravnopravnosti i služenju afroameričkoj zajednici.“ 

 Izvršni direktor UNCF, dr Michael Lomax: „Pozdravljamo ovu uzbudljivu priliku za partnerstvo sa NBA i igračima. Zajedno, NBA i košarkaši mogu da skrenu pažnju javnosti i osvetle vitalno važan rad  Istorijski crnih univerziteta i koledža (HBCU) u SAD, kao i da nam pomognu da osiguramo podršku za studente na Crnim koledžima na putu njihovog obrazovanja“ 

Povezana vest:  NBA VESTI, Novicki produžio ugovor s Dalasom

Predsednik Clark Atlanta Univerziteta, dr George T. French, Jr.: „Zajednica Univerziteta Clark Atlanta je neverovatno uzbuđena što će biti deo NBA All-Star 2021. Ova noć neće pružiti samo jedinstvenu priliku da proslavimo dostignuća naših studenata, fakulteta i bivših studenata, već i da podelimo bogatu istoriju i suštinske doprinose naše institucije i drugih HBCU sa globalnom publikom „. 

Predsednik „The Interdenominational Theological Center (ITC)“, velečasni Matthew Wesley Williams:Dok NBA All-Star vikend posećuje grad Atlantu kako bi pokazao talenat i doprinos najboljih i najpoznatijih sportista na svetu, ITC zajednica sa zadovoljstvom se pridružila NBA i njenim igračima u proslavi dostignuća i doprinosa najvažnijih institucija naše zemlje – istorijski crnih koledža i univerziteta.“ 

Morehouse College President, David A. Thomas, Ph.D.„NBA All-Star 2021 predstavlja izvanredan trenutak za isticanje nasleđa stipendija, liderstva i usluga koje HBCU predstavljaju od svog osnivanja. Morehouse College je uzbuđen što će biti deo ove proslave i značajne prilike.“  

Predsednik koledža Morris Brown, dr Kevin James:„Koledž Morris Brown želi da se zahvali NBA, NBPA i celoj proširenoj NBA porodici što su nas uključili u ovogodišnju All-Star utakmicu. Pozdravljamo i cenimo pažnju koju će svečanost usmeriti na jedinstvenu i vitalnu ulogu koju su istorijski crne institucije imale ovde u Atlanti i širom zemlje.“ 

Predsednik koledža Spelman, dr Mary Schmidt CampbellKako se NBA All-Star vraća u Atlantu, koledž Spelman se raduje što će biti deo proslave koja ističe HBCU širom grada i šire. Naša misija u Spelmanu je da obrazujemo crnkinje da postanu globalne vođe i da podstaknemo posvećenost ka pozitivnim promenama. Čast nam je što smo deo NBA 2021 All-Stara koji proslavlja Istorijski crne koledže i univerzitete ( HBCU) u SAD. 

Povezana vest:  Zvezda ostala bez Morisona posle završetka lokauta

 Organizacije kojima će biti upućena sredstava sa NBA All-Stara   

Thurgood Marshall College Fund
The Thurgood Marshall College Fund (TMCF) je najveća nacionalna organizacija koja isključivo predstavlja zajednicu crnih koledža. Škole članice TMCF-a uključuju 47 javno podržanih HBCU-a i pretežno crnih institucija (PBI), uključujući medicinske i pravne fakultete. TMCF takođe služi kao resurs za skoro 300 000 učenika upisanih u mrežu škola HBCU / PBI. NBA je jedan od osnivača TMCF-a.

 UNCF (United Negro College Fund)
UNCF je najveća nacionalna organizacija za obrazovanje manjina. Da bi služio mladima, zajednici i naciji, UNCF podržava obrazovanje i razvoj studenata kroz stipendije i druge programe, podržava i jača svojih 37 koledža i univerziteta i zalaže se za značaj obrazovanja manjina i spremnost za fakultete. UNCF institucije i drugi HBCU su visoko efikasni, dodeljujući skoro 20% afroameričkih diploma.

Nacionalno udruženje za jednake mogućnosti u visokom obrazovanju 

Nacionalno udruženje za jednake mogućnosti u visokom obrazovanju (NAFEO) je udruženje za članstvo i podršku svih 105 istorijski crnih koledža i univerziteta (HBCU) i 80 pretežno crnih institucija (PBI). NAFEO takođe predsedava Savezom za jednakost i pravičnost u visokom obrazovanju, formalnom saradnjom između krovnih udruženja svih azijsko-američkih i pacifičkih ostrvskih koledža i univerziteta, hispano-američkih institucija , HBCU-a, preovlađujuće crnih institucija i Tribal koledža i univerziteta. 

 Direct Relief  (Fond za zdravstvenu ravnopravnost) 

Direct Relief je organizacija za humanitarnu pomoć, aktivna u svih 50 američkih država i više od 100 zemalja, sa misijom da poboljša zdravlje i život ljudi pogođenih siromaštvom ili vanrednim situacijama. Fond za zdravstvenu ravnopravnost će identifikovati i pružiti finansijsku podršku zajednicama u kojima ostaju duboko ukorenjeni efekti istorijskog rasizma i socioekonomskih razlika, a na koje nesrazmerno utiče pandemija COVID-19.