17 KOLO NLB LIGE

Pobeda Partizana u finišu

Hemofarm Stada – Partizan 90:91 (21:24, 25:18, 23:25, 21:24)

 

aleksandar_rasic_kkpar4Derbi 17. kola NLB lige u Vršcu pripao ja crno belima. Nakon veoma neizvesne završnice, trojka kapitena Božića je ponovo došla u poslednjoj sekundi meča, ovoga puta za pobedu. Konačan rezultat utakmice Hemofarm – Partizan 90:91 (21:24, 25:18, 23:25, 21:24).

Efektno su oba tima počela meč, trojka crno-belih i zakucavanje domaćina. U nastavku su momci u crnim dresovima realizovali igru pod košem, a zabeležena je i nova trojka za 7:11. Partizan je vezao greške u napadu, što su Vrščani iz kontranapada pretvorili u poene. Raspoloženi su bili šuteri u taboru Partizana, uspešni sa distance za 12:18. Najveću prednost u ovoj deonici od 17:23 klub iz Humske nije sačuvao do kraja kvatala, pa se u drugu četvrtinu ušlo sa tri poena viška u odnosu na domaćina 21:24.

Nakon nekoliko promašenih šuteva van linije 6, 25 od strane košarkaša Partizana, Hemofarm je zabeležio trojku i došao do prvog vođstva 26:24. Seriju od 8:0, crno-beli su zaustavili novom trojkom ne dozvolivši domaćinu da se osetnije rezultatski odvoji 28:27. Vrščani su još jednom trojkom i odličnim prodorima došli do 34:27, ali su ih momci u crnim dresovima pratili i sa još jednom realizacijom za tri poena ostali pri aktivnom rezultatu. Nastupio je period igre u znaku domaćina, koji je ubrzo došao i do dvocifrene prednosti 41:31. Uz dosta lepih poteza na obe strane, prvo poluvreme je završeno vođstvom ekipe Hemofarma koju su crno-beli uspeli da prepolove 46:42.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Srbija protiv Hrvatske u osmini finala

Dva minuta u nastavku su bila potrebna Partizanu da anulira prednost domaćina i ponovo pređe u vođstvo 49:51. Obe ekipe su nastavile sa odličnim šutem sa distance i smenjivale se u vođstvu 58:59. U tim trenucima Partizan je ostao bez dominantnog centra, jer je Vraneš morao da napusti igru zbog pet ličnih grešaka. Vrščani su nastavili sa šutom van linije 6, 25 koji je ponovo bio uspešan, a crno-beli su ostali bez još jednog igrača. Veseli je napustio parket, takođe sa pet faulova. Uoči odlučujuće četvrtine izabranici Duška Vujoševića su bili u minusu dva poena 69:67.

Već u prvom napadu Partizan je izjednačio, dobru odbranu crno-beli su materijalizovali u napadu 71:74. Odlično saradnju su imali bekovi i centri Partizana, dok su domaćini uzvraćali novim trojkama. Tim iz Beograda je ponovo bio dominantniji u skoku. Ušlo se u neizvesnu završnicu, ekipe su se smenjivale u vođstvu 80:79. I Roberts je u tom trenutku morao van terena, pa su crno-beli igrali sa niskom postavom. Iskoristio je to Hemofarm i rezultatski se odlepio na 88:81, minut pre kraja utakmice. Međutim, crno-beli su naveli Vrščane na dve greške i došli samo na koš zaostatka 88:86. Polovični su bili košarkaši Hemofarma sa linije slobodnih bacanja za 89:86, na drugoj strani ruka nije zadrhtala 89:88. Ponovo su domaćini imali loptu i ponovo su sa penala postigli samo jedan poen 90:88. Poslednji napad je imao Partizan, Božić je šutirao za tri i promašio, lopta se odbila do crno-belih, kapiten je dobio novu šansu i pogodio! Partizan je zabeležio pobedu u derbiju u Vršcu u fantastičnoj utakmici, 90:91.

Povezana vest:  Trinkijeri: Duel sa Cibonom istorijski i trenutno značajan

-Naravno da sam veoma zadovoljan i srećan posle ove pobede, jer poštujem Hemofarm i kao ekipu i kao klub. Ova pobeda raduje pogotovu jer smo igrali na gostujućem terenu, nekompletni, odustvo Marića je nešto što, kada dobijemo, imamo pravo da naglasimo kao problem. Već sam bi obukao sako, kada je čestitanje na terenu počelo. Ne bi bilo nezasluženo i da je Hemofarm dobio utakmicu, ali kada igramo sa njima treba doći do odlučujuće lopte i onda da tražimo Peru Božića, koji je i u Beogradu odlučio da igramo produžetak sa njima, a sada da dobijemo utakmicu. To je bilo i pitanje sreće. U najmanju ruku čudan kriterijum suđenja, mnogo naših igrača je izašlo na klupu. Čestitke igračima na velikoj borbenosti i lepom uspehu. Čestitke igračima Hemofarma na prikazanoj velikoj želji i velikoj borbi – nakon utakmice u Vršcu rekao je strateg crno-belih Duško Vujošević.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Na redu treće kolo

Hemofarm Stada: Pavković 12, Stevenson 8, Mačvan 19, Jagodnik 9, Borisov 13, Petrović 2, Despotović, Šitalo, Katić 11, Marjanović 7, Krstović 3, Marković 6.

Partizan: Milošević 3, Božić 12, Rašić 18, Đekić 7, Kecman 11, Mitrović, MacCaleb 18, Lešić, Roberts 5, Balaban, Vraneš 13, Vesely 4.