nba_novi_logoNBA VESTI

Poraz Minesote, Majami izgubio treću, Dalas petu utakmicu za redom

 

Košarkaši Majami Hita izgubili su treću utakmicu za redom. Nakon LA Klipersa i Denvera pala je moćna floridska družina i na gostovanju kod Čikaga koji je slavio 99-96. Bila je to druga utakmica za redom kako nije igrao LeBron Džejms zbog povrede, a loša je vest za Majami da se tokom meča sa Čikagom povredio i Kris Boš.

Nastradao je Bošu zglob, tako je breme odgovornosti palo na leđa Dvejna Vejda, ali on sam nije uspeo protiv Čikaga, tačnije, protiv Derika Rosa. Prvo ime Čikaga je postigao 34 poena uz osam asistencija, dok je Vejd ubacio 33 uz šest skokova i četiri asistencije. Jaču pomoć imao je Ros u svojim suigračima, posebno u Karlosu Buzeru (12 poena i 10 skokova), i Kejliju Korveru koji je pogodio ključnu trojku u samoj završnici.

Povezana vest:  KSS: Učinićemo sve da zaštitimo srpsku košarku

Devet utakmica za Dalas nije igrao Dirk Novticki zbog povrede desnog kolena. U tom razdoblju je njegova ekipa ostvarila negativan skor i skliznula sa samog vrha Zapadne konferencije, a ni povratak na parket za Nemca nije protekao uspešno. Odigrao je petnaest minuta, postigao sedam poena i potom bio isključen sa utakmice. Nakon guranja sa Randolfom je ušao u žestoku svađu sa sudijama koja je završila isključenjem.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio u polufinalu

Memfis je pobedio Dalas 89:70 i time doneo teksaškoj ekipi peti poraz za redom, ali ih sveo i na najmanji broj poena ove sezone.

Denver je pobedio Klivlend sa 127:99 za treći uspeh za redom. Pritom treba reći da su u tri spomenuta meča bili napadački neverovatno efikasni: Feniksu su postigli 132 poena, Majamiju 130 i sada Klivlendu 127.

Povezana vest:  Vlada Jovanović: Ovo mi je najdraža titula

Orlando je vrlo lako slavio kod Minesote 108:99, a obrana Medžika, pre svega Dvajt Hauard, svela je domaću zvezdu Kevina Lova na statistiku koja je prilično ispod njegove ove sezone. Lov je postigao samo 11 poena uz 10 skokova.

 

Čikago – Majami 99: 96

Memfis – Dalas 89: 70

Hjuston – Atlanta 112:106

Orlando – Minesota 108: 99

Vašington – Toronto 98: 95

Detroit – Sakramento 110:106

Denver – Klivlend 127: 99

Portland – Nju Džerzi 96: 89