nba_novi_logoNBA VESTI

Pobede LA Lejkersa i Bostona

 

Aktuelni prvaci NBA lige, košarkaši Los Anđeles Lejkersi, savladali su noćas na svom terenu Jutu sa 120:91, dok su Boston Seltiksi pobedili u gostima Klivlend sa 112:95. Najefikasniji u pobedi Lejkersa bio je Kobi Brajant sa 21 poenom, a jedan poen manje postigao je španski reprezentativac Pau Gasol.

U gostujućoj ekipi najzapaženiji bio je Deron Vilijams sa 17 poena, a Si DŽej Majls dodao je na to još 14 poena. Ekipi Jute to je bio peti uzastopni poraz, dok je tim iz Los Anđelesa zabeležio 33. prvenstvenu pobedu.

Povezana vest:  Nikolić: Ne mogu da postoje samo Crvena zvezda i Partizan

Najbolja ekipa istočne konferencije, Boston, do pobede u Klivlendu došao je zahvaljujući veoma dobroj partiji Pola Pirsa koji je ubacio 24 poena. Rej Alen postigao je 18, a Redžon Rondo dodao je na to još 11 poena za Seltikse. U timu Klivlenda, kome je ovo bio 18. uzastopni poraz, najefikasniji bio je Kristijan Ejenga sa 15 poena.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersi predstavili Majka Brauna

Ekipa Dalas Maveriksa savladala je na svom terenu LA Kliperse sa 112:105, a Saša Pavlović nije se upisao u strelce za domaćina iako je na terenu proveo sedam i po minuta. U timu Dalasa najefikasniji bio je Hose Barea sa 25 poenom, a četiri poena manje postigao je Tajson Čendler. Predrag Stojaković nije igrao na ovoj utakmici za ekipu iz Teksasa. Najefikasniji u Klipersima bio je Blejk Grifin sa 22 poena.

Povezana vest:  NBA VESTI, Čikago bolji od Majamija

 

Rezultati utakmica

LA Lejkers – Juta 120:91

Sakramento – Šarlot 89:94

Dalas – LA Klipers 112:105

Boston – Klivlend 112:95

Vašington – Denver 109:120