kurtis_dzerelsDžerels: Stalo mi je do igre, bole me porazi

 

Plejmejker Partizana Kurtis Džerels rekao je da mu je stalo do pobeda, kluba i navijača, kao i da mu teško padaju porazi, ali i da ima mnogo problema igrajući košarku van SAD. Novinari su posle utakmice koju je Partizan izgubio od Efes Pilsena 79:76 u Evroligi zatekli Džerelsa u svlačionici Arene, sa licem zarivenim u šake.

-Zbog stalnih grešaka u odbrani smo izgubili, a boli i frustrira kada daješ srce za pobedu i izgubiš. Prolazi mi sve to kroz glavu, ponovo proživljavam utakmicu – rekao je Džerels posle meča igranog u noći između četvrtka i petka.

Povezana vest:  Alimpijević: Dobar derbi

Plejmejker je došao u Partizan pre više od dva meseca, ali nije uspeo da pruži partije koje se od njega očekuju. Uz normalni period adaptacije, Džerels je često nervirao navijače crno-belih jer je na terenu nekada delovao nezainteresovano ili kao da mu nije stalo do tima.

-Ma, naravno da mi je stalo. Pa, ne bih igrao da mi nije stalo. Niko ne ide od kuće i ne prolazi tolike kilometre da bi se glupirao naokolo. Poštujem tim, saigrače, publiku i želim da doprinesem pobedama – kazao je američki internacionalac.

Povezana vest:  Partizan uspešan na početku turnira u Bugarskoj

Period prilagođavanja evropskoj košarci i životu u Beogradu traje duže nego što bi svi želeli.

-Imam problema sa prilagođavanjem. Prvi put igram van SAD, ne govorim srpski, a plejmejker sam i treba da komuniciram sa trenerom. Znam, znam, košarka je košarka, ali mnoge stvari su drugačije – kazao je on.

Džerels je rekao da ne može da odgovori koliko je daleko od svojih najboljih partija i mogućnosti.

-Koja je moja najbolja igra? I kod kuće sam imao dobrih i loših trenutaka, forma i nastupi variraju u svakom sportu, pa tako i kod mene, ali imam podršku – kazao je Džerels.

Povezana vest:  NBA VESTI, Njujork smanjio prednost Majamija na 3:1

Košarkaški klub Partizan je u poslednjoj deceniji postao jedan od vodećih simbola sporta u Srbiji, a odnos sa navijačima jako je važan svima u klubu, a igrač je rekao da oseća tu ljubav i da želi da tome odgovori na pravi način.

-Od kada sam došao osetio sam kako navijači, grad i zemlja prihvataju Partizan i želim da odgovorim tome. Želim da pobedim ne samo zbog navijača, već zbog saigrača, trenera, stručnog štaba, zbog vas koji nas pratite. Osećam i razumem te odnose – rekao je Džerels.

PHOTO: ataimages.rs