lopta_u_kosuSekretar kluba Budućnost ugovarao seksualne usluge

 

Sekretar Košarkaškog kluba „Budućnost“ Tihomir Vučinić izjavio je danas u Višem sudu u Podgorici, svedočeći na suđenju za trgovinu ljudima, da je za međunarodnog košarkaškog sudiju Sretena Radovića iz Dubrovnika ugovarao seksualne usluge u noćnom klubu „Afrodita“ u Podgorici. Vučinić je u suđenju optuženima za trgovinu ljudima, među kojima su i vlasnici tri noćna kluba u Podgorici i Ulcinju, priznao da je devojke za provod naručivao od jednog od okrivljenih Dejana Popovića zvanog Kure, prenosi onlajn izdanje „Vijesti“.

Crnogorsko tužilaštvo je u avgustu prošle godine podgilo optužnicu protiv kriminalne grupe zbog trgovine ženama sa područja Srbije i Kosova. Za prostituciju su okrivljeni Ranko Korać, Dejan Lakušić, Bogdan Šaković, Dejan Popović, Mirko Tripković, Žarko Mrdak, Aleksandar Dragićević, Petar Perunović i Vojislav Savković. Suđenje je počelo u decembre prošle godine.

Povezana vest:  EP DO 16 GODINA, Nova pobeda Orlića posle produžetka

List prenosi da su u sudu tokom svedočenja preslušani i telefonski razgovori sekretara kosasrkaškog kluba i okrivljenog Popovića koji su prepuni pikanterija. U jednom od telefonskih razgovora Vučinić traži od Popovića četiri đevojke, „da budu dobre, ali da ne budu baš neki grobovi“. Izjasnio se da su dve za rukometnu delegaciju, a dve za njega, prenose „Vijesti“.

Povezana vest:  Krajnji rok za odluku o Evroligi i Evrokupu 24. maj

Sekretar košarkaškog kluba je priznao da je zvao optuženog Popovića, ali da ga lično ne poznaje.

-Nisam naručivao devojke za sebe. Ove dve devojke su za rukometnu delegaciju, a jedna za košarkaškog sudiju Sretena Radovića iz Dubrovnika. Ja nijednu devojku lično nisam platio za sebe. Ne znam šta su oni radili, ne isključujem mogućnost da je bilo i pružanja seksualnih usluga – izjavio je Vučinić na sudu.

U nastavku suđenja protiv grupe optužene za zločinačko udruživanje, trgovinu ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije danas je saslušano još sedam svedoka. Svedok Nadin Đurović iz Bara je negirao da je ugovarao seksualne usluge, dok transkripti razgovora sa jednim od optuženih Rankom Koraćem, ukazuju da je svedok od njega tražio đevojku za direktora Kliničko bolničkog centra (KBC) Dragana Đurovića na jednu noć.

Povezana vest:  Marjanović četiri minuta na parketu, Harden 58 poena u porazu Hjustona

Korać mu je saopštio da ima „jednu ekstra iz Podgorice“, te da je cena za čitavu noć 500 eura. Svedok Đurović je kazao da je možda neko drugi razgovarao sa njegovog mobilnog telefona, na šta je optuženi Korać odgovorio da je Đurović tražio đevojku, ali „da nije došlo do realizacije“.