hemofarm-ekipaEVROKUP

Hemofarm izgubio od Uniksa

 

Košarkaši Hemofarma izgubili su večeras u Vršcu od ruskog predstavnika Uniksa iz Kazanja rezultatom 84:83 (17:24, 21:13, 21:18, 25:28), u utakmici trećeg kola I grupe druge faze Evrokupa.

Narednu utakmicu Hemofarm igra protiv istog rivala, 15. februara na gostujućem terenu.

Pred oko 2.000 gledalaca u sportskoj dvorani „Milenijum“, sudili su Kristodulu (Grčka), Smikijevič i Travicki (Poljska).

Hemofarm: Pavković 19, Abdulhamid 7, Krstović, Šutalo 8, Savović 22, Borisov 2, Knežević, Petrović, Jeremić 17, Džordan 2, Maraš 6, Anđušić.

Povezana vest:  Srbija izgubila od Slovenije

Uniks: Lidej 28, Zamanski 5, Samojlenko 3, Pašutin, Veremenko 17, Amirkanov , Rizvić, Mekarti 14, Minart 3, Lampe 14, Vraneš.

Vršcani su dobro otvorili utakmicu uspevajući da u prvoj četvrtini agresivnom igrom u odbrani zaustave napade gostiju i povedu sa devet poena razlike. Ipak, kako utakmica odmicala, kvalitet gostiju je došao do izražaja.

Na poluvremenu su košarkaši Uniksa imali minimalnu prednost (38:37), da bi početkom poslednje četvrtine imali i ubedljivih osam poena razlike.

Nepuna tri minuta pred kraj Lidej je ponovo doneo gostima osam poena prednosti i stekao se utisak da će ruski predstavnik brzo rešiti meč. Međutim, Vrščani su poenima Savovića i Pavkovića smanjili prednost, a Jeremić je 14 sekundi pre kraja uspeo da izjednači rezultat.

Povezana vest:  Poraz Zvezde u Barseloni

U penal završnici domaćini su za poslednji napad imali 14 sekundi, ali Savović nije uspeo da poentira, pa je šansa za dragocenu pobedu otišla je u nepovrat.

Najefikasniji u redovima Hemofarma bio je Boris Savović sa 22 poena, uz osam skokova, a odličnu igru pružali su Josip Pavković sa 19 i Jeremić sa 17 poena.

Povezana vest:  NBA VESTI, Novi poraz Lejkersa

Amerikanac Lidej je za Uniks postigao 28, Veremenko 17, a Mekarti i Lampe po 14 poena.

-Žao mi je što nismo uspeli da pobedom krunišemo izvanrednu igru protiv velikog rivala. Večeras smo pokazali sasvim drugo lice, u odnosu na prethodnu utakmicu NLB lige. Tokom većeg dela susreta igrali smo veoma dobro u odbrani, imali dobra rešenja u napadu i uspeli da iskoristimo slabosti protivnika. Nažalost, šansu za pobedu nismo iskoristili – izjavio je posle meča trener Vrščana Željko Lukajić.